ANNONCE

Politikere vil stramme adgang til sygehuse

15. marts 2020 18:27 | Af: Newsbreak.dk

De Konservative kræver adgangskontrol på hospitaler, mens DF vil have hospitalsbesøg forbudt.

Der skal være skrappe restriktioner på, hvem der kan komme ind på de danske hospitaler, så længe landet er ramt af en coronaepidemi.

Det mener både De Konservative og Dansk Folkeparti, som vil have indført adgangskontrol på landets sygehuse. Det skriver TV 2 Lorry.

Udmeldingen kommer efter, at TV 2 Lorry lørdag fortalte, at der er stjålet beskyttelsesmasker og håndsprit fra Rigshospitalets infektionsmedicinske afdeling, hvor der er indlagt flere patienter smittet med coronavirus. Også flere andre hospitaler i landet, heriblandt Herlev Hospital, har problemer med tyveri af remedier.

– Det er usmageligt, at man går ind og stjæler ting, som skal bruges til at behandle syge patienter. Personalet har i forvejen rigeligt at se til og skal ikke bruge tid på at lave tyverikontrol og forhøre folk om deres ærinde, siger Per Larsen, sundhedsordfører for De Konservative, til TV 2 Lorry.

Vil have fat i ministeren

Han vil nu hive fat i sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og drøfte mulighederne for, om hospitalerne kan få indført restriktioner på, hvem der lukkes ind.

– Jeg synes, det er et voldsomt skridt, at man har indført grænsekontrol, men når man holder det op imod, at folk lige nu kan vade direkte ind på et hospital uden have et retligt ærinde, så synes jeg, at vi skal have indført adgangskontrol, siger Per Larsen.

Han mener desuden, at det vil kunne formindske coronasmitte fra udefrakommende, hvis der kommer adgangskontrol.

– De, der ikke har noget at gøre på hospitalerne, skal blive væk. Pårørende, der besøger syge borgere, skal selvfølgelig kunne få adgang, men det bør være mindst muligt af hensyn til smitterisikoen, siger Per Larsen

Bakker op

Liselott Blixt, der er sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, bakker op De Konservatives forslag. Dog er DF villige til at gå skridtet videre og direkte forbyde hospitalsbesøg i en midlertidig periode.

– Jeg er selv social- og sundhedsassistent og har mange venner og kontakter, der har bedt mig om at tage det her med tyveri af masker og håndsprit op med ministeren. Men det, som de også siger, er, de ikke kan forstå, hvorfor alle de her familier kan komme på besøg, hvis de potentielt set bærer coronasmitte med sig, ind siger Liselott Blixt til TV 2 Lorry.

Hun hæfter sig ved, at man i øjeblikket beder pårørende til ældre på plejehjem om ikke at komme på besøg for at mindske smitterisikoen med coronavirus. Men det samme bør også gælde for hospitalerne, mener Liselott Blixt.

– Folk, der er smittet kan jo vade direkte ind på en sengestue, som det er lige nu. Det skal være forbudt, fordi det kan smitte både patienter og personale – og som en ekstra gevinst kan det jo så være, at alle de her ting heller ikke bliver stjålet, siger hun.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra sundhedsminister, Magnus Heunicke (S), men ministeren har ikke haft tid til at svare.

Det er heller ikke lykkedes at indhente en kommentar fra Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu