ANNONCE

Politikommissær: Pushere har ikke frit spil

27. august 2012 18:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politikommissær: Pushere har ikke frit spil
Billede mangler

Fællestillidsmand Michael Møller har udtalt sig på et utilstrækkeligt grundlag, da han i et indslag til TV 2 sagde, at pushere på Vesterbo i København har haft fuldstændig fred for politiet de sidste par måneder.
Det er besluttet på et møde mellem chefpolitiinspektør Jørn Aabye og ledelsen af Station City i København mandag formiddag.
– Vi har på ingen måde haft “fuld stop” i bekæmpelsen af narkohandlere på Vesterbro, siger vicepolitikommissær Kaj Lykke Majlund, leder af lokalpolitiet Station City ved Københavns Politi.
– Denne specifikke indsats er blevet justeret og i en periode været tonet ned, men tallene taler deres eget sprog. Vi har haft næsten samme antal arrestanter i første halvår 2012 som i første halvår af 2011, siger han.
I første halvår af 2012 har Station City haft 113 arrestanter i narkorelaterede sager. Tallet var 119 i 2011 og 78 i 2010.
Det var i et indslag på TV 2 søndag aften, at Michael Møller udtalte, at politiet havde nedprioriteret deres tilstedeværelse på Vesterbro.
– Vi anholder ikke pushere i øjeblikket. Der er 100 procent frit spil i øjeblikket på Vesterbro. Den direkte årsag til det er, at politiets jurister er pressede, sagde Michael Møller.
Han forklarede, at ledelsen den 25. maj har beordret lokalpolitiet til ikke at beskæftige sig med gadeplan, og at politiet altså ikke skulle anholde pushere.
TV 2 Nyhederne viste videre i indslaget, hvordan pushere åbenlyst handler med kokain på gaden og henvender sig til tilfældige forbipasserende og tilbyder deres varer som et resultat af politiets manglende tilstedeværelse på Vesterbro.
Vicepolitikommissær Jørn Aabye udtalte efterfølgende til Ritzau, at han ville indkalde til et møde med ledelsen på Station City.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu