Politikreds afviser kritik: Kan godt identificere betjente

18. marts 2017 12:28 | Af: Ritzau Fokus

Advokat Hanne Rahbæk vil føre betjente, der på billeder fra 2015 se bruge magt mod flygtninge, som vidner.

Politikreds afviser kritik: Kan godt identificere betjente
-Arkiv- SE RITZAU Det er ikke korrekt, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke vil identificere betjente. Det er ikke korrekt, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke vil identificere betjente på billeder fra sommeren 2015. Det skriver politiet i en pressemeddelelse. (Foto: Sofie Amalie Klougart/Scanpix 2017)

Det er ikke korrekt, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke vil identificere betjente på billeder fra sommeren 2015, hvor en gruppe flygtninge vandrede på de danske motorveje.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det er i forbindelse med en retssag mod Politikens pressefotograf Martin Lehmann, at Lehmans advokat Hanne Rahbæk har bedt politiet om at finde frem til betjentene.

På billederne ses betjente blandt andet tage fat i flygtninge og forsøge at adskille dem fra deres børn.

Information skriver lørdag, at politiet ikke har været i stand til at identificere dem.

Afviser blankt

Formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt skriver på Twitter, at politikredsen har kendt til betjentenes identitet siden 2015.

Selv afviser politikredsen, at den ikke har villet eller kunnet identificere betjentene.

– Oplysningerne om, at Syd- og Sønderjyllands Politi ikke vil identificere betjente er ikke korrekte.

– Syd- og Sønderjyllands Politi oplyste under et forberedende retsmøde i sagen mod Rahbæks klient, at man kan identificere to af betjentene på billedet.

– Politikredsen kan tilføje, at man naturligvis vil identificere flere af betjentene, hvis retten finder bevisførelsen relevant, står der i pressemeddelelsen.

Vil føre betjente som vidner

Rahbæk vil gerne føre betjentene som vidner i retssagen.

Men den anmodning har Syd- og Sønderjyllands Politi ifølge Information afvist med den begrundelse, at “yderligere bevisførelse er overflødig”, og at det “ikke er muligt at identificere nogle af de betjente, der fremgår af bilag 1-19”.

Retten i Sønderborg var enig i, at det ikke var nødvendigt med flere betjente som vidner. Den kendelse har Hanne Rahbæk dog kæret til landsretten.

/ritzau/

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu