ANNONCE

Politimand i fængsel tre år for grov voldtægt

6. oktober 2020 17:03 | Af: Ritzau Fokus

Østre Landsret skærper straffen til 52-årig politimand. Han brugte håndjern, tog kvælertag og slog offer.

Politimand i fængsel tre år for grov voldtægt
En betjent er idømt tre års fængsel og bøde for en grov voldtægt. Arkivfoto: Colourbox.

En ansat i politiet er blevet dømt for at have voldtaget en kvinde i et sommerhus på Sydsjælland sidste efterår.

Østre Landsret har idømt politiassistenten fængsel i tre år. Desuden skal han betale offeret 100.000 kroner i erstatning for den tort, hun blev udsat for.

Under forbrydelsen tildelte han kvinden lussinger, ligesom han tog kvælertag på hende. Hun blev også ilagt håndjern og spyttet på.

Under sagen har den 52-årige Mads Fischer-Rasmussen nægtet sig skyldig. Men i juni blev han af byretten i Nykøbing Falster dømt blandt andet på baggrund af kvindens forklaring.

Den blev betegnet som detaljeret og sammenhængende, og desuden bar den i høj grad præg af at være en beretning om et selvoplevet overgreb.

Det blev også tillagt vægt, at hun havde forklaret om overgrebet til sine forældre, og samtidig understøttede lægelige oplysninger om en skade på halsen hendes version af, hvad der var foregået i sommerhuset.

Skærper straffen

Byretten afgjorde sagen med fængsel i to år og seks måneder, men landsretten har altså tirsdag besluttet at skærpe straffen med et halvt år.

Manden og kvinden kom i kontakt via dating-app’en Badoo. De aftalte at mødes og havde sex i sommerhuset.

Den dømte har forklaret, at han dyrker S/M, og at han mente, at kvinden var indforstået med hans optræden.

Påstanden er nu blevet afvist af domstolene to gange. I byretten hedder det, at kvinden på grund af hans opførsel, truende kropssprog og stemmeføring var så skrækslagen, at hun ikke turde forsvare sig eller stikke af.

Senere var hun så bange for den 52-årige, at hun ikke umiddelbart ville anmelde forbrydelsen. Det skete først efter flere dage, da hendes far ringede til politiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu