Thor-sagen: Politimand sigtes for embedsmisbrug og bedrageri

1. februar 2013 11:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Thor-sagen: Politimand sigtes for embedsmisbrug og bedrageri
Arkivfoto: Colourbox
Politi

Arkivfoto: Colourbox

Den nordsjællandske politimand, der tirsdag aften fjernede den »dødsdømte« schæferhund Thor fra et dyreinternat i Hillerød, sigtes nu for embedsmisbrug og bedrageri. Det oplyser Den Uafhængige Politianklagemyndighed (DUP).

 

– Den Uafhængige Politiklagemyndighed har indledt en efterforskning i anledning af hændelsen, hvor hunden Thor blev fjernet fra det dyreinternat, hvor den var anbragt af Nordsjællands Politi. Baggrunden for Den Uafhængige Politiklagemyndigheds beslutning om at indlede en efterforskning er, at der i sagen er oplysninger, der tyder på, at en polititjenestemand kan være involveret i bortfjernelsen af hunden, oplyser DUP i en pressemeddelelse.

Torsdag aften stod politimanden, som bortførte schæferhunden, frem:

– Som politimand må man gå på kant med sin moral, og det er man vant til, men som dyreelsker og betjent med ellers høj moral og retfærdighedssans, så tænkte jeg bare, der er noget helt galt med det her, sagde han til TV 2 Lorry.

Selv om Thor i første omgang reddede livet, skal hverken hund eller ejer regne med, at sagen glemmes.

– Vi har stadig en beslutning om, at hunden skal aflives, og det er vores udgangspunkt, siger politidirektør Finn Borch Andersen fra Nordsjællands Politi til bt.dk.

Politidirektøren ved dog ikke, hvor hunden befinder sig på nuværende tidspunkt.

Sagen om Thor har skabt voldsom debat. Hunden bed en anden hund og blev derfor dømt til aflivning. Men få timer før dødsdommen skulle eksekveres, tog betjenten altså sagen i egen hånd ved at fjerne hunden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu