ANNONCE

Politipatrulje ramt af is fra lastbil

8. januar 2021 15:24 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En patruljevogn fra Midt- og Vestsjællands Politi blev mandag ramt af en isflage fra taget af en lastbil.

Politipatrulje ramt af is fra lastbil
Vær opmærksom, hvis du kører efter en lastbil om vinteren. Er du lastbilchauffør har du andre opgaver. Foto: Colourbox.

Vi har nået den tid på året, hvor isflager på lastbiler risikerer at bringe bilister i livsfare.

Det fandt en patruljevogn fra Midt- og Vestsjællands Politi mandag ud af på den hårde måde. Det skriver politiet i en pressemeddelelse:

– Da patruljebilen nærmer sig en lastbil med presenningssættevogn, flyver et stykke is af taget. For at undgå, at den halvstore isblok rammer forruden på patruljebilen, er jeg nødt til at foretage en ABS-opbremsning, så den i stedet rammer kofangeren, siger politiassistent Johnny Klindt Jacobsen fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi. Han var fører af patruljevognen.

Lastbilchaufføren blev sigtet for at være til væsentlig fare for færdselssikkerheden. Det kan potentielt koste den 61-årige chauffør endog rigtigt dyrt.

-Vi vurderede i situationen, at det var til væsentlig fare for færdselssikkerheden, at han ikke havde ryddet sne og is af sættevognen. Derfor blev han sigtet, og nu skal anklagemyndigheden vurdere, om sagen skal i retten, hvor han kan blive betinget frakendt førerretten. Patruljebilens kofanger tog ikke skade af sammenstødet med isblokken, men jeg vil kraftigt opfordre alle borgere til at fjerne is og sne fra hele bilen – ikke kun fra ruderne” siger politiassistent Johnny Klindt Jacobsen.

Lastbilchaufføren fik efterfølgende lejlighed til at låne en stige og en kost til at fjerne det sidste sne og is, inden han fik lov at køre videre.

Is på lastbiler er livsfarligt

Vi har på Newsbreak.dk tidligere omtalt fænomenet med isflager, der falder ned fra lastbiler. Det betegnes som decideret livsfarligt.

Det siger Henrik Glintborg, leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi:

– Rigtigt slemt bliver det, hvis isen rammer andre køretøjer eller trafikanter. En tung isblok kan gå igennem forruden på en bil med alvorlig personskade til følge, og det er decideret livsfarligt, hvis isen rammer fodgængere eller cyklister, siger Henrik Glintborg.

Derfor kan straffen for at køre rundt med isflager på taget være ganske stor.

Udgangspunktet er en bødestraf, men afhængigt af omstændighederne kan en betinget frakendelse af kørekortet også komme på tale. Og hvis en ulykke udløst af faldende isflager fra en lastbil ender med at koste menneskeliv, kan chaufføren blive sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om uagtsomt manddrab.

– Selv om det er chaufførens ansvar at fjerne isflager fra lastbilen inden kørsel, anbefaler vi at reducere hastigheden og holde ekstra afstand, hvis du som bilist ser en lastbil med is, der falder ned fra taget, siger Henrik Glintborg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu