Politisk enighed om børsnotering af DONG

27. februar 2013 16:15 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politisk enighed om børsnotering af DONG
Billede mangler

En helt ny politisk aftale sikrer nu, at DONG kan børsnoteres, men at størstedelen af aktierne stadig skal være hos staten, skriver Børsen.

 

Planerne om børsnotering tages dermed til handling. Aftaleteksten, som Børsen kom i besiddelse af, skriver blandt andet at:

»Parterne bekræfter samtidig, at det fortsat er hensigten at gennemføre et salg af aktier i DONG Energy A/S til en bred ejerkreds i tilknytning til en børsintroduktion af DONG Energy A/S, når forudsætningerne for et sådant salg er til stede.«

Aktiemajoriteten bliver hos staten, for at bevare kontrollen over naturgasinfrastrukturen, det kræver regeringspartierne, Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti. Det forhindrer dog ikke at andre af energiselskabets forretningsområder kan sælges fra eller at staten kan komme til at eje under 50 pct. af aktierne, skriver Børsen.

Børsnoteringen ligger endnu et stykke ude i fremtiden, men ifølge forligsteksten er partierne enige om at der allerede i år kan gennemføres en kapitaludvidelse til DONG på 6-8 milliarder kroner.

»Det er hensigten at søge en løsning med deltagelse af nye såvel som eksisterende aktionærer, herunder den danske stat, idet en kapitaludvidelse udover det angivne interval forudsætter deltagelse fra andre investorer end staten,« bestemmer den nye aftale, som Børsen er i besiddelse af.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu