ANNONCE

Politisk flertal vil hjælpe pressede forældre

9. september 2020 21:57 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Forældrene er økonomisk og juridisk i klemme, og politikerne ser sygedagpenge som løsningen.

Politisk flertal vil hjælpe pressede forældre
Et politisk flertal vil nu hjælpe forældre, hvis børn igen og igen bliver sendt hjem under coronakrisen. Genrefoto.

Citathistorie fra Jyllands-Posten.

Et bredt politisk flertal er nu indstillet på at hjælpe de mange forældre, som er tvunget til at blive hjemme hos et barn, der er sendt hjem fra skole eller daginstitution på grund af en smittet kammerat og derfor venter på at blive testet for covid-19, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

Stigende smittetal betyder, at der mange steder er tre-fire dages ventetid på test, og ofte er forældrenes ferie- og fridage brugt, ligesom der ikke er flere omsorgsdage på kontoen.

Arbejdsmarkedets parter – Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) – er uenige om, hvorvidt situationen kan sammenlignes med helt ekstraordinære situationer som f.eks. snekaos, der giver ret til fravær uden løn. Dermed er forældrene både økonomisk og juridisk i klemme.

Urimeligt

Nu tegner der sig et politisk flertal for en løsning, hvor staten kompenserer forældrene på niveau som sygedagpenge.

– Tiden er ikke til at sende en ekstra regning til arbejdsgiverne, så det er fælleskassen, der må holde for, siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V), der bakkes op af SF, Enhedslisten, De Radikale, De Konservative og DF.

– Mange forældre er i en urimelig situation, når de er tvunget til at blive hjemme. Staten bør kompensere mindst på et niveau som sygedagpenge, siger sundhedsordfører Peder Hvelplund (EL).

Hos DF fastslår beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, at staten bør tage det økonomiske ansvar, fordi det er staten, der via retningslinjer til skoler og daginstitutioner sender raske børn hjem til test.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu