Politisk kaos truer Tunesien

8. februar 2013 04:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politisk kaos truer Tunesien
Billede mangler

TUNESIEN: Tunesiske fagforeninger opfordrer til generalstrejke fredag som reaktion på mordet på den venstreorienterede oppositionspolitiker Chokri Belaid. Samtidig afviser landets ledende islamistiske parti at følge premierminister Hamadi Jebalis krav om at opløse regeringen og danne en teknokratregering, skriver Aljazeera.com.

 

Myndighederne frygter, at spændingerne kan udløse nye voldelige uroligheder, når Belaid begraves fredag.

Politiet og hæren er sat i alarmberedskab for at forhindre sammenstød og for at »tage sig af eventuelle ballademagere«, lyder det fra præsidentens talsmand Adnan Mancer torsdag.

Strejken komme samtidig med, at landets herskende islamistiske parti, Ennahda, som premierministerens tilhører, afviser krav om at opløse regeringen.

»Premierministeren spurgte ikke sit eget parti til råds. Vi mener, at Tunesien har brug for en politisk regering nu. Vi vil fortsætte drøftelserne med andre partier om en koalitionsregering, siger partiets vice-præsident Abdelhamid Jelassi.

Ennahda fik 42 procent af pladserne i parlamentet i de første valg siden Det Arabiske Forår i oktober 2011 og dannede regering med to sekulære partier.

Tunesisk politi affyrede torsdag tåregas mod demonstranter nær indenrigsministeriet i hovedstaden Tunis på andendagen med voldelige protester i hele landet.

Demonstranterne kastede sten og råbte slagord mod premierminister Hamadi Jebali.

Premierministeren havde sagt, at han ville opløse regeringen umiddelbart efter mordet på Belaid, der blev skudt, da han forlod sit hjem for at tage på arbejde.

Ingen har endnu taget skylden for drabet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu