ANNONCE

Politisk slagsmål om billigere transport

28. november 2011 21:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politisk slagsmål om billigere transport
Billede mangler

Under efterårets valgkamp slog SF blandt andet på, at bus- og togbilletter som minimum skulle blive tyve procent billigere, hvis partiet kom til magten.
I dag er det så kommet frem, at prisen på offentlig transport i hele landet stiger med 3,1 procent i det nye år.
“Det er endnu et eksempel på løftebrud fra regerings side, hvor man kommer med slesk tale over for vælgerne under valgkampen, men gennemfører noget andet efter valget,” siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen til Newspaq.
Anne Baastrup, trafikordfører for SF, er selv “vildt skuffet” over de varslede prisstigninger og kan godt forstå, hvis vælgerne sidder med samme følelse.
Men regeringen har ikke kunnet stille noget op, blandt andet fordi DSB har et stort underskud. Det bærer den tidligere regering ansvaret for, mener hun.
“Der var ikke nogen af os, der havde en antydning af viden om, hvilket kaos der er i DSB, og hvilket hul der er i pengekassen. Så jeg synes, det er uanstændigt, at oppositionen pisker en stemning op,” siger Baastrup til Politiken, og mener.
Det giver Kristian Pihl Lorentzen dog ikke meget for.
“Lad os nu se, hvor meget de får gennemført. De er løbet fra flere valgløfter, og, jeg tror, der er flere, som tvivler på, at der nogen siden sker noget,” mener Venstremanden.
Baastrup vil ikke længere kategorisere den billigere transport som et løfte.
“Det er en ambition fra min side. Jeg skal ikke komme med flere løfter, men det er en ambition fra min side, at vi får bedre og billigere kollektiv trafik,” siger hun.
Prisstigningerne betyder for eksempel, at et tozoners klippekort til hovedstadsområdet stiger fra 140 til 145 kroner fra 17. januar 2012, hvor alle stigninger træder i kraft.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu