Politisk statistiker forudsiger Oscar-vindere

23. februar 2013 19:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politisk statistiker forudsiger Oscar-vindere
Billede mangler

USA: Kan man forudsige, hvilke Oscars der bliver uddelt i morgen nat dansk tid på samme måde, som man forudsiger udfaldet af et amerikansk præsidentvalg?

 

»Ja«, mener Nate Silver, en politisk statistiker, der var meget tæt på de endelige resultater i de 50 stater ved sidste præsidentvalg. Det skriver b.dk.

Ifølge Nate Silver har filmindustrien en lang række ligheder med politiske kampagner. I sin faste klumme i New York Times skriver han, at Oscar uddelingen inkluderer forskellige valgkredse så som skuespillere, instruktører og producenter blandt de 6.000 Oscar vælgere og lobbyister fra studierne.

Men noget af det vigtigste for forudsigelser, skriver han, har været de andre prisuddelinger, der har været forud for selve Oscar-uddelingen. De er en eminent ledetråd, hvis man skal tættest muligt på, hvem vinderne bliver i morgen nat.

Hans formel inkluderer 16 prisuddelinger, der hver især er blevet vurderet i forhold til deres chancer for at vinde en Oscar over de sidste 25 år.

Resultaterne gør filmen Argo med Ben Affleck til storfavorit i kategorien bedste film. Nate Silver skriver, at det vil være meget overraskende, hvis den går hen og taber.

Daniel Day-Lewis er klar favorit til en Oscar som bedste skuespiller, mens bedste skuespillerinde vil være et tæt løb mellem Jennifer Lawrence og Jessica Chastain.

Tommy Lee Jones står ifølge Nate Silver til at vinde en Oscar for bedste mandlige birolle, mens Anne Hathaway skulle være næsten sikker på at få en for bedste kvindelige birolle.

I kategorien bedste instruktør har der vist sig at være et problem, for hverken Benn Affleck eller Kathryn Bigelow, som er forudset til at få en Oscar ved tidligere prisuddelinger, er nominerede.

I Silvers statistiske formel står Steven Spielberg til at vinde i den kategori.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu