ANNONCE

Politiske analytikere: SF er færdige uden betalingsring

15. februar 2012 09:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Politiske analytikere: SF er færdige uden betalingsring
Billede mangler

Udskudt, udskudt og atter udskudt. Betalingsringen rundt om København er endnu ikke præsenteret, og det sker heller ikke foreløbigt.
 
Ifølge et dokument er lovforslaget om betalingsringen først klar til at blive diskuteret i Folketinget til april.
 
Men rygterne om, at regeringen faktisk er ved at lægge planerne i skuffen er forkerte. I hvert fald hvis man spørger tre politiske analytikere.
“Jeg tror, den kommer; altså forslaget om betalingsringen,” siger Klaus Kjøller, lektor i politisk kommunikation ved Københavns Universitet.
 
Og grunden til det er ganske enkel:
“SF kan ikke blive i regeringen, hvis den ikke kommer – det var jo det eneste, de fik med fra det sorte tårn,” slår Kjøller fast.
 
Den forklaring støtter politisk redaktør ved Fyens Stiftstidende, Elisabet Svane.
“Internt i regeringen har SF ifølge mine oplysninger selv truet med at forlade regeringen, hvis de ikke får betalingsringen,” siger hun.
 
Lovforslaget om betalingsringen skulle have været fremsat i januar, så blev det udskudt til starten af februar, og med et folketing på vinterferie her i uge syv kan transportminister Henrik Dam Kristensen tidligst lægge det frem i slutningen af denne måned.
 
Men så hurtigt kommer det ifølge Klaus Kjøller heller ikke til at gå. For det forhindrer den amerikanske præsident.
 
Statsminister Helle Thorning-Schmidt skal nemlig en tur til Det Hvide Hus fredag den 24. februar, og det forskubber fremlæggelseslanerne atter engang.
“Den kommer ikke, mens hun er hos Obama. For så vil hele den store pressekampagne, hun vil sætte i søen i forbindelse med den rejse, blive fuldkommen overskygget af betalingsringen. Det vil næsten være værre, end hvis den ikke kommer,” lyder hans vurdering.
 
Klaus Kjøller tror, vi skal vente helt til marts, før de konkrete ringplaner bliver afsløret.
Politisk analytiker Lotte Hansen mener heller ikke, at regeringen tør droppe ringen.
“Det vil jo være total fiasko for dem,” slår hun fast. Lotte Hansen er dog den eneste af de tre eksperter, der ikke afviser kategorisk, at et betalingsringstilbagetog kan komme på tale.
 
“Men så vil de finde et eller andet fagligt med ‘nye oplysninger’. Jeg tror dog ikke, at det kommer til at ske,” siger Lotte Hansen.
 
I øjeblikket lægger SF’s skatteminister Thor Möger Pedersen og Finansminister Bjarne Corydon (S) angiveligt arm om taksten for at passere ringen.
 
Socialdemokraterne ser gerne prisen så lav som overhovedet mulig af hensyn til alle de rasende vælgere, der hader ringen indædt. Og ringen skal i øvrigt kun taksere i den allerværste myldretid, hvis det står til dem.
 
SF vil derimod gerne have ringen til at hive masser af kroner i kassen. De lovede nemlig under valgkampen at nedsætte priserne på kollektiv trafik med 40 pct., og den slags koster knaster.
 
Ifølge Klaus Kjøller er der dog én sikker vinder af den armlægning. Han hedder Bjarne.
“SF får ikke lov til at lade ringen køre med en pris på 25 kroner døgnet rundt. Det bliver varieret takst, og den bliver noget lavere i gennemsnit” slår lektoren i politisk kommunikation fast.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu