Politiske kommentatorer undrer sig over Vilhelmsens fravær

26. februar 2013 12:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Politiske kommentatorer undrer sig over Vilhelmsens fravær
Billede mangler

Tirsdag kunne Holger K. Nielsen (SF), finansminister Bjarne Corydon (S), økonomi – og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fremlægge en vækstplan, der skal skabe 150.000 job frem mod 2020. Men hvor var erhvervs- og vækstministeren? Selv siger erhvervs – og vækstministeriet, at det var de ministre, der har haft med pakken at gøre, der også skulle fremlægge den. Alligevel vækker fraværet undren fra fremtrædende politiske journalister.

 

DRs politiske korrespondent Ask Rostrup siger til dr.dk, at det er opsigtvækkende, at erhvervs – og vækstminister, Annette Vilhelmsen (SF), ikke er til stede, når de to andre partiledere er med.

»Men man skal også være opmærksom på, at Holger K. Nielsen er manden, der har forhandlet den her pakke,« siger Ask Rostrup.

Christine Cordsen, leder af Jyllands-Postens politiske redaktion, undrer sig ligeledes over erhvervs – og vækstministerens fravær.

»Det er overraskende, at Annette Vilhelmsen som partiformand ikke er med til at præsentere så stor og vigtig plan for regeringen. Og når man så dertil lægger, at hun ikke kun er partiformand, men erhvervs- og vækstminister, men sådan set minister for denne her plan, så er det helt uforståeligt, at hun ikke er med til at fremlægge planen,« siger hun til jp.dk.

Politisk kommentator på Berlingske Thomas Larsen kalder det »uklogt at gemme Vilhelmsen væk«, men pointerer, at det er skatteminister Holger K. Nielsen, der har forhandlet pakken, og at det derfor kan forsvares.

Erhvervs – og vækstministeriet oplyser, at ministeren ventes at kommentere på planen i løbet af tirsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu