Polsk chauffør udvist: Viste falsk kørekort

21. juni 2019 15:34 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En 20-årig polsk chauffør er blevet dømt og udvist af Danmark efter han fremviste et falsk kørekort, Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Polsk chauffør udvist: Viste falsk kørekort
En polsk chauffør er blevet dømt og udvist af Danmark efter han fremviste et falsk kørekort. Foto: Elo Christoffersen/ Arkiv

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd foretog sammen med Fødevarestyrelsen onsdag en kontrol ved Hylkedal Rasteplads omkring Kolding. Her standsede de en polsk chauffør, der fremviste et falsk kørekort.

Den 20-årige polak er efterfølgende blevet dømt og udvist af Danmark.

Falsk kørekort

Ved en kontrol foretaget af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd blev en polsk chauffør anholdt. Det gjorde han efter han for politiet havde fremvist et falsk kørekort.

Kontrollen var primært rettet mod dyretransporter, men på trods af det opdagede Sydøstjyllands Politi den polske chauffør. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Hurtigt dømt

Den 20-årige chauffør blev anholdt på stedet, da politiet hurtigt mistænkte kørekortet for at være falsk. Torsdag blev chaufføren fremstillet ved grundlovsforhør. Her erkendte han sig skyldig.

– Chaufføren erkendte under retsmødet, at han godt vidste, at kørekortet var falsk, og derfor var han indstillet på at få sagen afgjort med det samme med en såkaldt straksdom, siger specialanklager Pernille Moesborg fra Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Og han erkendte også at havde kørt i Danmark i 7 tilfælde inden for de sidste 28 dage.

Kæmpe bøde

Den 20-årige polske chauffør blev idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 49.000 kroner, og han blev udvist af Danmark med et indrejseforbud i seks år.

Chaufføren er nu fængslet til afsoning af dom og indtil udvisningen kan ske.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu