Popstjerne i megasorg: Forældre døde på få dage

21. februar 2019 20:46 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

For Mek Pek har de sidste dage været hårde - tirsdag døde hans far, i dag døde moderen.

Popstjerne i megasorg: Forældre døde på få dage
Mek Pek ses her sammen med sine drenge. Foto: Scanpix

Det er ikke mange dage siden, at vi på Newsbreak.dk kunne fortælle historien om, hvordan Mek Peks far Leif Falk var død. Han var kendt af både folk fra nær og fjern og havde været med til at fostre mange af dansk musiks aller største sangere.

– I dag tirsdag døde vores elskede far, farfar, morfar og oldefar. Han har levet med Parkinson de sidste 14 år og alligevel haft store oplevelser og glædesstunder med familie og venner, skriver musikeren på sin Facebookside.

– Han vil blive husket som et kærligt, skørt, elskeligt, vanvittigt, autentisk, ærligt, provokerende, fascinerende, spontant, musikalsk nærværende, legende og lærende menneske.

Leif Falk var musiklærer for en lang række af 1980´ernes aarhusianske musiksucceser på Aarhus Friskole.

Underviste mange begejstrede musikere

Bandmedlemmer fra Mek Pek Partyband, Tøsedrengene, Shit og Chanel og Gnags har alle fået deres tidlige musikalske uddannelse af Leif Falk, da de trådte deres barnesko på Aarhus Friskole.

– Samtidig med at man skulle lære klokken og tabellerne, så skulle man også lige lære en calypso, husker Leif Falks søn Mek Pek, der selv var elev på skolen i et tidligere interview med TV2 Østjylland.

I 1970´erne var Anne Dorte Michelsen elev på friskolen.

– Jeg oplevede en utrolig glæde ved at synge og spille musik, når jeg kom i skole hver eneste dag, har Anne Dorthe Michelsen tidligere fortalt til TV2 Østjylland om sin tid under Leif Falk. Hun fik sit gennembrud på den danske rockscene, da hun i 1981 kom frem som forsanger i Tøsedrengene.

Endnu et dødsfald

Men for Mek Pek var faderens dødsfald tirsdag ikke det sidste i denne uge. Hans mor Ivalo Falk døde nemlig i dag blot to dage efter, at Mek Pek mistede sin far.

Og selvom det uden tvivl er hårdt for den kendte musiker at have mistet begge forældre, så har han været på Facebook for at give en hilsen med til det hindsides.

– Der var ingen større kærlighed i verden end den Leif og Ivalo delte gennem hele deres liv. Leif døde i tirsdags og i dag valgte Ivalo at følge efter sin elskede Leif. Ivalo var en dansende og lysende livskilde. Hendes energi og kærlighed var større end størst, skriver Mek Pek på sin Facebook-side.

Velbesøgt hyldestkoncert

I nyere tid er Leif Falks navn blevet nævnt i forbindelse med navne som Hugo Helmig og Karl William og i sommeren 2017 blev der på Bispetorv i Aarhus holdt en velbesøgt hyldestkoncert til den nu afdøde rytmeguru.

Flere hunderede hujede og klappede, da den aldrende Leif Falk blev bedt om at rejse sig fra tilhørerpladserne. Nu er han ikke længere.

Leif Falk blev 78 år. Det fremgår ikke, hvor gammel Ivalo Falk blev.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu