ANNONCE

Populær burgerbiks i brand

20. januar 2021 20:44 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der har onsdag aften været brand hos Burger Shack i Jægersgårdsgade i Aarhus

Flere brandbiler blev onsdag kaldt til en brand i burgerrestauranten Burger Shack i Jægergårdsgade i Aarhus.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Indsatsleder Søren Møller fra Østjyllands Brandvæsen fortæller til avisen, at branden fra starten var kraftig:

– Ilden blev ført op og ud langs taget, men vi fik standset det. Men lejlighederne er røgskadede. Der var også lidt brand, der drillede i etageadskillelsen. Men de største skader er i Burger Shack, som i hvert fald ikke kan bruges lige foreløbig, siger Søren Møller, der blandt andet angiver en relativt stor brandskade og store røg- og vandskader som årsag.

Det lykkedes brandvæsenet at forhindre branden i at sprede sig til de omkringliggende lejligheder. Ingen var i fare ved branden.

Newsbreak.dk har flere gange forsøgt at kontakte Østjyllands Politi for en kommentar.

Ramt af modvind

Branden i Jægergårdsgade er ikke første ulykke, der rammer kæden.

17. juli 2020 kunne Newsbreak.dk fortælle, at en meteorregn af sure smileyer havde ramt restaurantkæden Burger Schack.

15 restauranter inklusiv hovedkontoret blev kontrolleret samme dag. Årsagen til den massive kontrol var en anmeldelse, sagde chef for Fødevarerejseholdet Michael Rosenmark dengang til Newsbreak.dk.

Han forklarer, at de modtog en anmeldelse fra en ansat, der oplyste, at der skulle være begået systematisk snyd med at tilbagedatere kød, som butikkerne havde fået fra leverandører.

Noget, der dog ikke blev fundet beviser på.

– Til gengæld fandt vi noget andet gennemgående, som var varmebehandlingen af kødet, der ifølge databladet fra leverandøren skulle gennemsteges. I butikkernes egen risikovurdering stod, at hele kødstykker måtte steges medium, men at hakket kød altid skulle gennemsteges. Alligevel blev der solgt bøffer af hakkekød, der kun var stegt medium, sagde Michael Rosenmark.

Det billede kunne den nu tidligere direktør ikke genkende.

Vi er lidt forundret over sagen. Fødevarestyrelsen har besøgt os for eksempel både i august og december 2019 i Kolding, hvor præcis spørgsmålet om stegetemperatur er blevet behandlet på samme måde med glad smiley og uden anmærkninger, lød det blandt andet i et skriftligt svar fra direktør for Burger Shack Christoffer No til Newsbreak.dk.

Flere problemer

Ud over dårlig behandling af fødevarer har Fødevarekontrollen kritiseret, at Burger Shacks udsagn om sig selv på en lang række punkter er misvisende.

Ifølge Burger Shack bliver kædens bøffer lavet om natten, så de er helt friske til næste dag. Det passer dog ikke.

Ekstra Bladet har før skrevet, at Fødevarekontrollen har fundet både frosne bøffer og bøffer, der havde ligget i op til seks dage.

I nogle tilfælde har kødet også været opbevaret for varmt.

Ledelsen i kæden er siden skiftet ud.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu