ANNONCE

Populær strand lukker

15. februar 2019 17:16 | Af: Newsbreak.dk

Der er ikke plads til glade badegæster for denne gang.

Populær strand lukker
Badegæster i Aarhus må i år finde sammen på mindre plads. Foto: Martin Ballund/Scanpix.

På Den Permanente Strand i Aarhus Bugten ligger badegæsterne normalt helt tæt, når solen står højt på himmelen i sommerhalvåret.

I år må gæsterne dog rykke sig endnu tættere sammen på andre strandarealer, når Aarhus Kommune igangsætter en renovering af Den Permanente Strand. Arbejdet forventes at begynde i maj og slutte til november.

– Alt det, der ligger ude under vandet, skal skiftes. Ellers holder den ikke. Derudover bliver en af vingerne også forlænget, fortæller Mogens Christensen, chef for Aarhus Kommunes idrætscentre, til TV2 Østjylland.

Selvom den store renovering primært finder sted i vandet, vil sandarealet også være lukket af for gæster, da det skal bruges som arbejdsplads.

De frie adgange på begge sider af Den Permanente vil dog stadig kunne bruges af gæsterne som normalt.

Det er ikke kun Den Permanente, der har planer om renovering.

Vinterbadeklubben Jomsborg, der holder til på Den Permanente i vinterhalvåret glæder sig over de nye renoveringsplaner, der kan skabe mere plads og bedre muligheder for klubbens eget udvidelsesprojekt.

– Vores formål er at fremme vinterbadning, hvor alle kan være med, så vi glæder os over det gode projekt, fortæller Jørgen Nybo, bestyrelsesmedlem og formand for udvidelsesudvalg, Jomsborg.

Det er kun godt

Et win-win-projekt ifølge Jørgen Nybo. Renoveringsprojektet skaber nemlig bedre rammer for, at Jomsborg i samarbejde med P+P Arkitekter kan etablere nye klubhusfaciliteter og sauna.

De har også planer om et fælles naturistbad på den sydlige vinge mod Aarhus, der kan bruges i sommerhalvåret.

Et projekt til 25 millioner kroner som finansieres af dem selv og private fonde.

I det kommunale renoveringsprojekt skal der blandt andet bruges planker i azobetræ, der er et miljøvenligt materiale, som sejles ind fra Sydamerika, hvilket har skabt bekymring for eventuelle forsinkelser.

– Vi har frygtet ekstra ventetid, men vi regner med at være færdige til efteråret, til ultimo oktober. Vi skal have det lavet i år og aller senest i 2020, fortæller Mogens Christensen.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvem der skal stå for selve renoveringen. I næste uge afholdes der flere møder i kommunen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu