Porto tog første stik mod Malaga

19. februar 2013 22:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Porto tog første stik mod Malaga
Billede mangler

Trods et godt kæmpende Malaga-forsvar kunne spanierne ikke holde stand mod et stædigt angribende hjemmehold, der med en 1-0-sejr står med de bedste kort på hånden inden returopgøret i Malaga.

 

Inden kampen udtalte Portos træner, Vitor Pereira, at han forventede en hård kamp mod hans spanske modstandere, der gik ubesejret gennem efterårets gruppespil, og det skulle langt hen ad vejen vise sig at holde stik.

Porto startede kampen bedst, men Malaga så ikke ud til, at de var kommet til nabolandet for at spille defensivt, og bed også fra sig i starten. Det var dog en noget afventende start fra begge hold, og vi skulle frem til det 18. minut før den første store mulighed opstod. På et hjørnespark kom Portos angriber Silvestre Varela først på et hjørnespark, men han formåede ikke at styre bolden i mål.

Kompakt spansk forsvar

Herefter begyndte Porto at sætte sig på opgøret, og Malaga havde svært ved at skabe noget frem ad banen og begyndte at pakke sig mere, og som kampen skred frem, lignede Malaga efterhånden et hold, der var godt tilfreds med at rejse hjem fra Portugal med en målløs kamp i bagagen inden returopgøret.

Spanierne stod godt på banen, og tillod ikke hjemmeholdet at komme frem til de helt store chancer trods den efterhånden store dominans. Det var fortsat på dødbolde og på skud udefra, at Porto havde de største muligheder. De blev dog på intet tidspunkt rigtig farlige, og de to hold gik til pause uden at have givet tilskuerne på Estádio do Dragão det helt store at juble over.

Det fik de til gengæld i anden halvleg, hvor Porto fortsatte det hårde pres mod Malagas forsvar. Otte minutter inde i halvlegen var det tæt på da, Izmailov kom glidende ind i et indlæg, men russeren fortsatte holdets ineffektive stil, og bolden strøg tæt forbi stolpen.

Men bare to minutter efter lykkedes det så endelig for portugiserne at bryde gennem den spanske mur.

Alex Sandro strøg frem ad venstrekanten og lagde en perfekt bold ind til João Moutinho, der sikkert sendte bolden mellem benene på Malagas målmand Willy og kunne score sit første mål i turneringen.

Fortsatte dominans

Porto er ubesejret i de seneste 32 kampe i den portugisiske liga, hvor de ikke har tabt i over et år, og de så ud til at ville overføre den hjemlige succes til international succes.

De fortsatte ufortrødent deres dominans efter målet, og var en konstant trussel mod det spanske mål. Samtidig havde Malaga ualmindelig svært ved at skabe chancer til en udligning og formåede kun at få et enkelt skud sendt afsted mod hjemmeholdets mål i hele kampen.

Det havde hjemmeholdet til gengæld ingen problemer med, og det blev blandt andet til gode muligheder til James Rodríguez og Portos topscorer i den hjemlige liga, Jackson Martínez, der havde flere gode forsøg kampen igennem.

Det blev dog ikke til mere for Porto, der dermed kan rejse til solkysten med et fornuftigt udgangspunkt, mens Malaga skal forsøge at finde opskriften på at skabe markant flere chancer, hvis de skal videre til kvartfinalen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu