ANNONCE

Positiv for coronavirus

23. juni 2020 14:44 | Af: Ritzau Fokus

Verdensetteren i tennis Novak Djokovic bekræfter, at han er testet positiv for coronavirus efter Adria Tour.

Positiv for coronavirus
Novak Djokovic er selv medarrangør af turneringen. Foto: REUTERS/Issei Kato

Tennisstjernen Novak Djokovic bekræfter ifølge Reuters, at også han er testet positiv for coronavirus efter at have deltaget i og været medarrangør af tennisturneringen Adria Tour i Beograd.

– Novak Djokovic er testet positiv for virusset Covid-19. Han viser ingen tegn på symptomer, lyder det i en meddelelse fra hans lejr ifølge Reuters.

Selv siger den serbiske verdensetter i en udtalelse:

– Min prøve var positiv, og det samme var min kone Jelenas, mens vores børns test var negative.

Flere positive

Djokovic er dermed den fjerde spiller fra den omdiskuterede opvisningsturnering, som er bekræftet smittet.

Også Grigor Dimitrov, som måtte trække sig under turneringen, Borna Coric og Viktor Troicki er blevet smittet, ligesom Djokovic’ egen fysiske træner og flere andre omkring turneringen er blevet testet positive.

Da de første smittetilfælde blev kendt, valgte man at aflyse finalen i turneringen, og anden del af Adria Tour i Montenegro er ligeledes aflyst.

Djokovic spillede 13. juni mod landsmanden Viktor Troicki, som han krammede ved nettet efter kampen. Nu er de begge blandt de smittede spillere.

Helt galt

Netop den manglende overholdelse af anvisninger om fysisk afstand til hinanden i turneringen har fået hård kritik fra mange tennisspillere.

– Da jeg så billeder fra Adria Tour, følte jeg, at noget var helt galt. Er jeg den eneste? Er dette konsekvensen? God bedring, skrev franske Alizé Cornet på Twitter, da de første bekræftede smittetilfælde kom frem.

Ved kampene til turneringen sad også omkring 4000 tilskuere på lægterne.

Flere spillere har siden kritiseret turneringen, som har givet panderynker hos tenniseliten, der ellers står foran at skulle genoptage ATP Tour og WTA Tour i begyndelsen af august efter coronapausen.

Djokovic beklager

Som medarrangør af turneringen var Novak Djokovic i sidste uge ude for at forsvare afholdelsen, efter at de første smittetilfælde blev registreret.

– Man kan altid kritisere, om noget er farligt eller ej, men det er ikke op til mig at konkludere, om noget helbredsmæssigt er rigtigt eller forkert, lød det fra Djokovic.

I sin udtalelse tirsdag beklager Djokovic situationen.

– Jeg er ekstremt ked af det for hver eneste, som er blevet smittet. Jeg håber ikke, at det giver komplikationer med helbredet for nogen, og at alle får det godt igen, lyder det fra den 33-årige serber.

– Jeg forbliver i selvisolation i de næste 14 dage og vil blive testet igen om fem dage.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu