Positive jobtal skubber aktierne højt op i USA

2. februar 2013 05:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Positive jobtal skubber aktierne højt op i USA

USA: Fredag viste en ny jobrapport fra USA, at der i januar er blevet skabt 157.000 nye job i landet. Selvom det godt nok var færre end de 180.000, økonomerne i USA havde forventet, blev investorerne alligevel opmuntret af rapporten. Den viste nemlig yderligere, at der i 2012 er blevet skabt hele 335.000 flere job end først rapporteret.

 

Således steg USAs Dow Jones indekset med 1,1 procent og nåede dermed over 14.000 for første gang siden oktober 2007. Samtidig steg Nasdaq indekset med 1,2 procent. Det oplyser CNN Money.

– Fredagens jobrapport viser, at den amerikanske økonomi er i bedring, men Kongressen skal fortsat have fokus på de politikker, som fremmer væksten og undgå de store nedskæringer, der er planlagt til at træde i kraft i næste måned, siger Alan Krueger, økonom i Det Hvide Hus, ifølge Aljazeera.com.

Den positive tendens skyldes ifølge CNN Money blandt andet, at de amerikanske forbrugere i januar brugte flere penge end ventet, ligesom industrien viste større fremgang end ventet. Yderligere viste nye tal fra to af landets største bilproducenter, General Motors Co og Ford Motor Co, et større januarsalg, end man havde regnet med.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu