Postbude får rattet over i den forkerte side

15. februar 2013 12:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Postbude får rattet over i den forkerte side
Billede mangler

Flere steder i landet er postbude ved at vænne sig til, at rattet i deres postbiler er kommet over i den »forkerte« side.

 

Post Danmark har indkøbt i alt 125 nye landpostbiler, som alle har rattet i højre side og ikke i venstre som stort set alle andre biler i Danmark. Det er både godt for sikkerheden og effektiviteten, lyder det i Post Danmark.

– Det giver en vis sikkerhedsmæssig fordel, fordi vi har mange udstigninger hver dag til venstre i de normale postbiler. Nu kan vi så stige ud i højre side, hvor der ikke er så meget trafik, og så har vi også en arbejdsmiljømæssig fordel i og med, at der er kortere ind til brevkassen, når man stiger ud i den side, hvor bilen holder, siger distributionschef Martin von Horsten.

Inspirationen til de nye postbiler med rattet i højre side er hentet i Sverige, hvor postbude i de sidste ti år har kørt i højrestyrede biler, og reaktionerne hos de danske postbude har indtil videre været positiv, siger Martin von Horsten.

De største udfordringer har hidtil været at vænne de danske postbude til de nye biler, som i modsætning til de gamle biler er udstyret med automatgear og skydedøre.

– En sjov ting er, at det har været lidt af en øvelse at vænne sig til at stige ind i de nye biler, når man skal ind i den anden side. Der har faktisk været nogle postbude, som har ment, at de nye biler er mindre end de gamle, som er fuldstændig magen til, men det er et spørgsmål om lige at vænne kroppen til at komme på plads bag rattet, siger Martin von Horsten.

Halvdelen af de 125 nyindkøbte postbiler er allerede ude på vejene i Sønderjylland og på Sjælland, mens den anden halvdel kommer ud i resten af landet i løbet af de næste 14 dage.

Med de nye biler har ti procent af alle danske postbiler nu rattet i højre side, og Post Danmark forventer, at man fremover vil købe endnu flere af de højrestyrede postbiler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu