Præsident får kamel som tak for fransk indsats

2. februar 2013 16:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Præsident får kamel som tak for fransk indsats
Billede mangler

MALI: Nogle gange får man en gave, som man nok sætter pris på, men som er svær at tage med hjem i kufferten. Sådan må Francois Hollande have det denne lørdag.

 

Den franske præsident fik under sit besøg i ørkenbyen Timbuktu i Mali en levende kamel som tak for den militære indsats, Frankrig har leveret i det uroplagede land de seneste uger. Netop Timbuktu var indtil for få dage siden under oprørernes kontrol.

– Vi er forpligtet til fortsat at støtte Mali, indtil landet har genvundet sin suverænitet, sagde Francois Hollande ifølge nyhedsbureauet Reuters. Han understregede, at selv om kampen mod de militante islamister skrider frem, er den endnu ikke overstået.

Francois Hollande besøgte lørdag Mali sammen med flere franske topministre. Besøget foregår dagen efter, at Amnesty International offentliggjorde en rapport med beretninger om alvorlige overgreb på den civile befolkning i Mali. Rapporten konkluderer, at både menneskerettigheder og humanitære love hyppigt er blevet brudt under konflikten. Ifølge rapporten har både militante islamister og det maliske militær stået bag overgreb. Malis soldater har henrettet civile, man har mistænkt for at være oprørere, ligesom militante islamister blandt andet har dræbt sårede soldater og civile samt rekrutteret børnesoldater.

Frankrig indledte sin militære aktion i Mali den 11. januar i år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu