Præsident Morsi fyrer to ministre

5. januar 2013 23:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Præsident Morsi fyrer to ministre
Billede mangler

Egyptens finansminister og indenrigsminister er blevet fyret af præsident Mohamed Morsi.
 Af Berlingske Nyhedsbureau
 
EGYPTEN: Egyptens islamistiske præsident Mohamed Morsi har fyret sin finansminister og sin indenrigsminister, oplyser regeringskilder lørdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.
 
Det sker som led i en regeringsrokade, som præsidenten har lovet for at dæmpe den offentlige vrede over landets økonomiske krise.
 
General Mohamed Ibrahim vil erstatte Ahmed Gamal El-Din som indenrigsminister, mens Al-Mursi Al-Sayed Hegazy tager jobbet som finansminister i stedet for Mumtaz al-Saaed.
 
Egyptens pund er gået 10 procent ned siden opstanden i 2011, der væltede Hosni Mubarak, og torsdag ramte det et rekordlavt niveau, da det mistede mere end tre procent af sin værdi i forhold til dollaren.
Den Internationale Valutafond (IMF) sender mandag sin direktør for Mellemøsten og Centralasien, Masood Ahmed, til Egypten for at drøfte en låneaftale på 4,8 milliarder dollar, svarende til godt 27,5 milliarder kroner, samt »mulig IMF-støtte til landet«.
 
Drøftelser om låneaftalen blev i sidste måned udskudt på grund af uroligheder i Cairo, hvor 11 mennesker omkom, og flere hundrede blev såret under protester mod præsident Morsi.
 
Ifølge det statslige nyhedsbureau, MENA, bliver 10 nye ministre taget i ed søndag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu