Præsidentkandidat advarer mod valgfusk i Venezuela

15. april 2013 03:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Præsidentkandidat advarer mod valgfusk i Venezuela
Billede mangler

VENEZUELA: Oppositionsleder Henrique Capriles advarede søndag om, at der er planer, om at forsøge at ændre resultatet i præsidentvalget, hvor der skal findes en afløser for tidligere præsident Hugo Chavez, skriver AFP.

 

»Vi advarer landet og verden om intentionerne om at ændre om at ændre på folkets valg,« skrev Capriles på Twitter efter valgstederne begyndte at lukke efter en afstemning, hvor Capriles var oppe mod landets fungerende præsident Nicolas Maduro.

Capriles, der tabte præsidentvalget til Hugo Chavez i oktober sidste år, opfordrede det nationale valgråds præsident Tibisay Lucena til at lukke alle valgsteder, da han mente, at der havde været flere forsøg på at lade folk stemme på valgsteder, der allerede var lukket.

Vicepræsident Jorge Arreaza var hurtigt ude og fordømte udtalelserne fra Capriles. Arreaza sagde på stats-tv, at Capriles skulle »passe meget på«.

»Det er uhørt. Forhåbenlig har de hacket Capriles Twitter-konto lige som præsident Maduros blev hacket,« sagde han, efter tidligere rapporter om at Chavez’ politiske arvings konto var blevet overtaget af hackere.

Efter at have afgivet sin stemme om eftermiddagen, sagde Capriles, at han ønskede »ægte demokrati« i Venezuela og anklagede regeringen for at lægge pres på offentligt ansatte for at stemme på Maduro.

BNB/AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu