Præsidentkandidat: USA vil slå mig ihjel

7. april 2013 07:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Præsidentkandidat: USA vil slå mig ihjel
Billede mangler

VENEZUELA: Den nu afdøde venezuelanske præsident Hugo Chavez var overbevist om, at amerikanerne var ude på at myrde ham, og det tyder på, at hans kronprins, Nicolas Maduro, har arvet hans frygt.

 

Den fungerende præsident og storfavorit ved det næste uges præsidentvalg beskylder ifølge nyhedsbureauet AFP to tidligere amerikanske diplomater for at stå bag et mordkomplot mod ham. Ved et kampagnemøde, som blev bragt på nationalt TV lørdag, udpegede Maduro diplomaterne Roger Noriega og Otto Reich som hovedmændene i komplottet, der også tæller »højreorienterede kræfter« fra El Salvador, der allerede har sendt snigmordere til Venezuela.

»De vil dræbe mig, fordi de ved, at de ikke kan vinde et frit og retfærdigt valg,« sagde Nicolas Maduro ifølge AFP til sine tilhængere.

Præsidentkandidaten mener også, at komplottet involverer sabotage mod Venezuelas elforsyning. Det olierige land er plaget af strømafbrud, noget som oppositionskandidaten Henrique Capriles har brugt til at kritisere den socialistiske regering.

Den ene af de påståede hovedmænd i komplottet, Roger Noriega, var USAs repræsentant i Organisationen af Amerikanske Stater (OAS) fra 2001 til 2002, mens Otto Reich er tidligere viceudenrigsminister og ambassadør i Venezuela.

De er begge højlydte kritikere af det venezuelanske styre under Chavez, men har gentagne gange afvist, at de blander sig i landets interne affærer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu