Præst brugte nutella og isterninger i seksuelt overgreb på 12-årig

1. september 2016 11:22 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En 46-årig præst fra Tømmerup ved Kalundborg er sigtet for flere seksuelle overgreb mod børn. Nu tror politiet, der findes endnu flere.

Præst brugte nutella og isterninger i seksuelt overgreb på 12-årig
En 46-årig præst er sigtet for seksuelle overgreb mod børn. Nu tror politiet, der er flere ofre. Foto: Colourbox.

Midt- og Vestsjællands Politi anholdt 22. juni 2016 en 46-årig mand, der er præst ved Tømmerup Kirke ved Kalundborg.

Den 46-årige sigtes for seksuelle overgreb mod flere børn i lokalområdet. Han har siddet varetægtsfængslet siden den 23. juni 2016.

Sagen har hele tiden og kører fortsat for lukkede døre ved retten i Holbæk, men for at komme videre i sagen og få den færdigefterforsket hurtigst muligt, har anklagemyndigheden fået rettens kendelse for en ophævelse af navneforbuddet i sagen. Dette betyder, at politiet nu kan melde mere åbent ud omkring den 46-åriges identitet, herunder hans ansættelse som præst ved Tømmerup Kirke.

– Vi vil gerne slutte det samlet. Vi er nået frem til et klart billede af, der er flere (børn) i området, siger politikommissær Ove Pedersen, leder af personfarlig kriminalitet, til Newsbreak.dk. Med det mener han flere børn, som den 46-årige præst har forgrebet sig på.

– Vi opfordrer derfor forældre til at tale med deres børn, og er der mistanke om, at der har fundet overgreb sted, så vil vi meget gerne i kontakt med de pågældende, siger politikommissær Ove Pedersen.

Flødeskum og nutella

Den oprindelige sigtelse lød på overgreb på en 12-årig dreng. Med drengen skulle han have haft andet seksuelt forhold til end samleje.  Overgrebene skal være sket på mandens bopæl i Kalundborg Kommune. Det har Nordvestnyt, der har fået aktindsigt i de oprindelige sigtelser mod den 46-årige tidligere oplyst.

Manden er sigtet for både at have opfordret til og fået gennemført forskellige seksuelle seancer med brug af tilbehør som isterninger, flødeskum, Nutella og glidecreme, skrev sn.dk 16. juli.

Betaling og billeder

Desuden handler sigtelsen om betaling for seksuelle ydelser og om opfordringer til, at drengen sendte manden nøgenbilleder af sig selv.

– Der er ingen, der er skyldige, før de er dømt, sagde Provst Jørn Noe dengang til avisen. Han tilføjede, at den sigtede derfor heller ikke er suspenderet fra sit job,.

Siden kom der yderligere sigtelser om overgreb mod to andre børn. Det er dog uvist, hvad de sigtelser nærmere går ud på.

Politiet mistænker altså nu, at der findes endnu flere børn i lokalområdet, der kan været forulempet.

Newsbreak.dk har forsøgt at få en kommentar fra Tømmerup Kirke, menighedsrådsformanden og sognet provst. Det har desværre ikke været muligt.

Midt- og Vestsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu