ANNONCE

Præst sigtet for Maria-drab

18. december 2020 09:28 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Østre Landsret har fredag ophævet navneforbuddet mod den sigtede for Maria-drabet. Den sigtede er præst og kvindens ægtefælle.

Østre Landsret har ophævet navneforbuddet i en sag fra Frederikssund, hvor en 44-årig mand er sigtet og fængslet for at have dræbt den forsvundne Maria From Jakobsen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Den sigtede er præst og den forsvundne kvindes mand, hvilket pressen hidtil har været afskåret fra at oplyse på grund af navneforbuddet.

Derfor er vigtigt for efterforskningen

Newsbreak.dk’s ekspert, tidligere drabschef og -efterforsker Bent Thuesen, forklarede i forbindelse med politiets forsøg på at få ophævet navneforbuddet mandag, hvorfor det er vigtigt for efterforskningen.

– Det er et problem for politiet at skulle samle indicier og bevismateriale i den sag, der bygges mod den sigtede. Blandt andet er det meget besværligt at klarlægge den mistænkte gerningsmands færden i tiden før og efter det eventuelle drab, når hans navn ikke må bruges, sagde Bent Thuesen mandag.

Viden om mandens færden kan ifølge Newsbreak.dks ekspert vise sig at være afgørende for sagens opbygning.

– Det er jo sådan, at det nu er et minefelt, hvor efterforskerne skal træde varsomt, men samtidig skal de forsøge at finde dokumentation, der beviser, at manden har begået et drab i en atypisk sag, hvor der er mange brikker, der skal samles, sagde Bent Thuesen.

Du kan læse hele Bent Thuesens forklaring på, hvordan et navneforbud generelt kan påvirke en efterforskning – samt hvorfor en drabssag uden lig er så svær for politiet – her: Maria-sag: Derfor vil politiet have skrottet navneforbud

Fakta

Maria From-sagen kort

Det var den 29. oktober, at offentligheden for første gang hørte om Maria From Jakobsen. Her gik Nordsjællands Politi ud med en efterlysning af den 43-årige kvinde.

I meddelelsen lød det, at hun tre dage forinden var gået fra sit hjem på Nialsvej i Frederikssund i nedtrykt tilstand. Hun skulle have medbragt lidt tøj og nogle kontanter, men efterladt både mobil, computer og betalingskort derhjemme.

Fem dage senere meldte politiet igen ud. Her forlød det, at Maria From Jakobsens bil var blevet fundet på Rødkildevej i København.

Herefter tog sagen en dramatisk drejning. Fra at være en eftersøgning af en savnet person skiftede sagen status. Sagen blev overgivet til drabsefterforskerne i Nordsjællands Politi, og den 15. november skete der noget.

Politiet foretog afspærringer omkring hjemmet på Nialsvej i Frederikssund. Og dagen efter, mandag den 16. november, meddelte Retten i Hillerød, at der ville blive afholdt et retsmøde om et drab i Frederikssund.

Det viste sig at være sagen om Maria From Jakobsen.

Den 44-årige mand nægter sig skyldig, og fordi sagen indtil nu er kørt for lukkede døre, er det uvist, hvad politiet har af oplysninger i sagen.

Flere medier har imidlertid fortalt, at den 44-årige mand skulle have ligget inde med store mængder saltsyre og kaustisk soda. Derudover skal han på internettet have foretaget søgninger, som kan indikere, at han har villet skaffe et lig af vejen.

Kilde: Ritzau

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu