Præstø-forstander får betinget fængselsdom

1. februar 2013 10:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Præstø-forstander får betinget fængselsdom
Billede mangler

Lundby Efterskoles forstander, Truels Truelsen, viste ikke nok agtpågivenhed, da en dragebåd med 13 elever og to lærere kæntrede i Præstø Fjord 11. februar 2011.

 

Det vurderer Retten i Nykøbing Falster, som derfor har idømt forstanderen 60 dages betinget fængsel. Derudover har han fået frakendt retten til at undervise i maritime forhold i 60 dage.

Retten afviste dermed anklagerens ønske om at få dømt efterskolens forstander og skolen som juridisk person for uagtsomt manddrab, da kun læreren, der døde i ulykken, kan klandres for sin død.

Forstanderen er blevet kendt skyldig i uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af sikkerheden til søs. Retten så det som en skærpende omstændighed, at der var børn i båden under 18 år.

Retten besluttede desuden, at Lundby Efterskole i de næste tre år ikke må have nogen sejlaktiviteter, hvis Truels Truelsen forbliver rektor.

Efterskolen blev idømt 25 dagsbøder på 10.000 kroner.

Anklager Michael Boolsen mener, at dommen er »en meget kraftig reaktion« fra rettens side, og at dagbøderne er voldsomme i forhold til praksis.

Ulykken skete, da 13 elever og to lærere sejlede ud på Præstø Fjord i en dragebåd. På grund af dårligt vejr kæntrede de, da de forsøgte at vende om, og mens tre nåede ind til land og hentede hjælp, lå resten i vandet. Syv af eleverne blev erklæret klinisk døde, da de blev hentet op, men blev genoplivet. De lever i dag med varige mén, mens en mandlig lærer mistede livet i den kolde fjord.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu