Præstø-forstander vil frifindes

13. februar 2013 13:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Præstø-forstander vil frifindes

Forstanderen for Lundby Efterskole, Truels Truelsen, mener ikke, at han kan bebrejdes for, at 13 elever og to lærere sejlede ud på Præstø Fjord og kæntrede i februar 2011.

 

Derfor har han via sin forsvarer, Peter Giersing, valgt at anke dommen på 60 dages betinget fængsel til landsretten.

»Det er en anke til frifindelse,« siger forsvarer Peter Giersing til Berlingske Nyhedsbureau.

Retten i Nykøbing Falster kendte 1. februar forstanderen skyldig i uagtsom legemsbeskadigelse og for at overtræde loven om sikkerhed til søs, fordi han stod i spidsen for efterskolen. Udover den betingede fængselsstraf fik han frataget retten til at undervise i maritime forhold i tre år.

Peter Giersing kaldte dommen »forbavsende«, da Truels Truelsen slet ikke var på efterskolen, da dragebåden med de 13 elever og to lærere stak til søs.

»Han sidder nede i Tyskland og ved ikke engang, at der er nogen, der sejler. Og så får han pludselig en dom, fordi han burde have forhindret det. Det er meget specielt,« siger forsvareren og understreger, at bøden på 250.000 kroner til efterskolen ikke bliver anket.

»Skolen hæfter jo for de skadegørende handlinger, som den afdøde lærer har pådraget de børn. Men vi skal have prøvet, om den skade kan tilregnes forstanderen, da han slet ikke var der. Han havde jo gjort, hvad han skulle, ved at udstikke retningslinjer om, at man blandt andet ikke må sejle om vinteren,« siger Peter Giersing.

»Det står ikke til diskussion, at syv børn er kommet alvorligt til skade,« understreger han.

Anklager Michael Boolsen forsøgte i Retten i Nykøbing Falster at få Truels Truelsen og skolen som juridisk person dømt for uagtsomt manddrab. Statsadvokaturen har nu mulighed for at modanke med henblik på at skærpe straffen mod forstanderen.

Syv af eleverne blev erklæret klinisk døde, da de blev hentet op af fjorden, men blev genoplivet. De lever i dag med varige mén, mens en mandlig lærer mistede livet i det kolde vand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu