Præstø-ulykke giver nye søfartsregler

20. marts 2012 09:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Præstø-ulykke giver nye søfartsregler
Billede mangler

Sikkerheden skal være bedre, når skoleelever skal ud og sejle.
Derfor er Søfartsstyrelsen nu klar med nye regler for erhvervsmæssig transport af elever, skriver DR.
Det sker på baggrund af Præstø-ulykken for godt et år siden, hvor to lærere og 13 elever fra Lundby Efterskole kæntrede i deres dragebåd i Præstø Fjord.
De nye regler betyder blandt andet, at skoler og institutioner slipper for en del bureaukrati.
Det vil blandt andet betyde, at der for de små både kommer nogle funktionsbaserede regler, hvor man selv er med til at fastlægge brugen og udstyret af båden.
“Det vigtige er her, at man skal lave en sikkerhedsinstruks, der beskriver, hvordan alle kan reddes, hvis båden eksempelvis kæntrer,” siger kontorchef i Søfartsstyrelsen, Lars Nielsen, og fortsætter:
“Jeg er helt sikker på, at vi får højnet sikkerheden betydeligt på alle skoler, institutioner og hos andre, der i erhvervsudøvelse har nogle aktiviteter på vandet.”
I Ungdomsskoleforeningen er man tilfredse med de nye regler. Her opfordrer man skolerne til lokalt at lave et samarbejde med sejlsportsfolk.
“Det handler om, at man som leder har det ansvar, man påtager sig. Og de aktiviteter, man laver, skal naturligvis være sikre – hvad enten det drejer sig om buskørsel eller aktiviteter på vand,” siger konsulent Mikael Hansen fra Ungdomsskoleforeningen.
Kilde: dr.dk

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu