Praktikant: -Peter Madsen truede mig på livet – med en hammer

22. oktober 2017 20:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

En tidligere praktikant fortæller til BT hvordan den drabssigtede ubådskaptajn Peter Madsen angiveligt truede ham på livet med en hammer i hånden.

Praktikant: -Peter Madsen truede mig på livet - med en hammer
Peter Madsen er sigtet for drabet på Kim Wall. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017)

En af Peter Madsens tidligere medarbejdere forlod Raket-Madsens Laboratorium, efter at Peter Madsen truede ham på livet. Den 52-årige medarbejder fortæller til BT, at Peter Madsen truede med at “smadre hans hoved med en hammer”, mens han havde netop en hammer i hånden.

Ifølge BT har avisen dokumentation for forløbet med praktikanten, der dog fremstår anonym.

Ifølge avisen fandt hændelsen sted torsdag den 21 juli sidste år. dengang arbejdede praktikanten i Peter Madsens værksted på Refshaleøen. I to måneder havde han været i et praktikforløb – tildelt af et jobcenter i Københavns Kommune.

– Da jeg startede derude, så opdagede jeg hurtigt, at der slet ikke var noget sikkerhedsudstyr, som for eksempel brandslukkere og forbindingsgrej. Det er helt nødvendigt at have i et smedeværksted, så det tog jeg op med Peter Madsen, fortæller han til avisen.

Ikke problemfrit

Samarbejdet med Peter Madsen gik imidlertid ikke problemfrit. Ifølge praktikanten havde Peter Madsen ingen interesse i sikkerheden på værkstedet.

– Jeg tager igen sagen op med ham og spørger, hvad han tror, Beredskabsstyrelsen vil sige til de forhold, som findes på værkstedet, siger han og fortsætter:

– Han svarer så pludselig, at sikkerheden er helt i orden, da politiet har været på besøg og de har ikke haft indvendinger og i øvrigt givet de fornødne tilladelser, siger praktikanten, der fortæller Peter Madsen, at det er løgn, da politiet slet ikke kan give de fornødne tilladelser til det.

Peter Madsen farer op

Og så farer Peter Madsen op som en – ja undskyld udtrykket – raket:

– Han står mindre end en meter fra mig med en hammer hævet over hovedet. Han skriger, at ‘nu skal jeg fandme holde kæft, ellers smadrer han mit hovede med den her hammer, forklarer praktikanten.

Episoden ender med at praktikanten pakker sine ting og går og han vender aldrig tilbage til værkstedet.

BT har forsøgt at få en kommentar fra både Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, og Københavns Kommune i forbindelse med denne sag, men de er ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

Fakta

Overblik: Peter Madsen og Kim Wall

* 10. august klokken 19 tager Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted sammen i den hjemmebyggede ubåd “UC3 Nautilus”. De stævner ud fra Refshaleøen i København.

* Natten til 11. august melder Kim Walls kæreste hende savnet. Wall er ikke kommet hjem fra ubådsturen, der burde være endt sent om aftenen.

* 11. august finder man efter lang tids eftersøgning “UC3 Nautilus” i Køge Bugt. Ubåden begynder at synke, og PeterMadsen bliver reddet i land.

Han siger, at en fejl fik ubåden til at gå ned, og at Kim Wall om aftenen blev sat i land på Refshaleøen.

* 12. august bliver Peter Madsen varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

* Natten til 13. august får man ubåden bragt på land, og undersøgelser af den begynder. Politiet siger, at ubåden sank som følge af en bevidst handling, og at det formodes, at Kim Wall er død.

* 21. august oplyser politiet, at Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde om bord på ubåden som følge af en ulykke. Han skaffede sig efterfølgende af med liget i Køge Bugt.

Om eftermiddagen anmelder en cyklist fundet af et lig i vandet ved Vestamager.

* 22. august oplyser politiet, at arme, hoved og ben er blevet fjernet ved en “bevidst afskæring”. Politiet oplyser dagen efter, at dna-profilen matcher Kim Wall.

* 24. august er Peter Madsen på ny til afhøring hos politiet. Her bliver han sigtet for usømmelig omgang med lig.

Madsen erkender sig skyldig i at have smidt Wall i havet, efter at hun ifølge ham døde, da hun fik en tung luge i hovedet. Men han nægter at have parteret hende.

* 5. september får Peter Madsen forlænget sin varetægtsfængsling i fire uger. Han er nu sigtet for både drab og usømmelig omgang med lig.

* 3. oktober fremlægger anklagemyndigheden nye beviser i sagen efter at have undersøgt Peter Madsens computer. Blandt andet er der fundet optagelser af kvinder, der bliver dræbt og tortureret.

Det kommer også frem, at Wall er blevet stukket 14 gange i underlivet og en enkelt gang i brystet.

* 7. oktober oplyser politiet, at man har fundet Kim Walls hoved, to ben, tøj og en kniv i Køge Bugt. Der er ingen spor af fraktur på kraniet. Dermed forekommer det usandsynligt, at Madsens forklaring om hendes død er sand.

* 30. oktober kommer det frem, at Peter Madsen har ændret sin forklaring om, hvordan Kim Wall døde. Det er sket under en afhøring 14. oktober.

Nu siger han, at hun formentlig døde af kulilteforgiftning, mens han var på ubådens dæk. Han erkender nu at have parteret Wall.

I forbindelse med afhøringen 14. oktober blev Madsen desuden præsenteret for en ny sigtelse. Politiet mener, at de 14 knivstik i Walls underliv udgør en overtrædelse af straffelovens paragraf om anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder.

Peter Madsen nægter sig skyldig i den del af sigtelsen, ligesom han også fastholder sin uskyld, hvad angår anklagen om drab.

* 14. november oplyser Peter Madsens advokat, at han frivilligt går med til at lade sin fængsling forlænge i yderligere fire uger. Foreløbigt skal han sidde fængslet frem til 13. december.

* 21. november finder Forsvarets dykkere i samarbejde med politiet en arm i Køge Bugt. Den menes at tilhøre Wall.

* 29. november klokken 10.20 finder dykkere endnu en arm i Køge Bugt. Armen er ikke undersøgt, men den menes at være Kim Walls.

* Efter planen begynder retssagen mod Madsen 8. marts 2018 i Københavns Byret. Sidste planlagte retsmøde er 25. april 2018.

Kilde: Ritzau. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu