Premierminister fordømmer bombeangreb i Indien

21. februar 2013 17:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Premierminister fordømmer bombeangreb i Indien
Billede mangler

INDIEN: Tre kraftige eksplosioner har torsdag dræbt mindst 11 personer og såret adskillige andre i den sydindiske millionby Hyderabad.

 

Sprængningerne fandt sted med 10 minutters mellemrum i et travlt handelsdistrikt, Dilsukhnagar, og ifølge de indiske myndigheder er der ingen tvivl om, at der er tale om et terrorangreb.

»Dette er et nedrigt angreb. De skyldige vil blive straffet,« skriver premierminister Manmohan Singh på Twitter, hvor han fortæller, at han har bedt de relevante myndigheder om at assistere styret i delstaten Andhra Pradesh i redningsarbejdet.

»Jeg appellerer til offentligheden om at bevare roen og opretholde freden,« skriver premierministeren.

Til den indiske nyhedsside NDTV oplyser Sushil Kumar Shinde, at to af bomberne var placeret på cykler parkeret i nærheden af to populære biografer.

– Den ene bombe dræbte otte personer, mens den anden dræbte tre. Det er muligt, at dødstallet vil stige, udtaler han.

Ifølge indenrigsministeren har de indiske efterretningstjenester modtaget advarsler om et muligt terrorangreb, men man var ikke klar over, at Hyderabad var målet. Han oplyser, at angrebet tilsyneladende er foretaget af en »veltrænet« gruppe, som har timet eksplosionerne, så de skabte maksimal ødelæggelse.

Hyderabad blev også ramt af et terrorangreb i 2007, hvor to eksplosioner dræbte 42 personer. Indiske myndigheder mistænker den islamistiske gruppe Harkat-ul-Jihad al-Islami for at stå bag det daværende angreb, men foreløbig er ingen blevet dømt. Foreløbig har man ikke udpeget mistænkte i forbindelse med det seneste angreb.

Efter torsdagens angreb er storbyerne Delhi og Mumbai blevet sat i højeste alarmberedskab.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu