PRM / 10 job der rammes af regeringens planer

3. oktober 2018 13:20 | Af: Ritzau Info
 

Postbuddet, lagerarbejderen, buschaufføren, anlægsgartneren, kloakarbejderen, asfaltarbejderen, truckføreren, mureren, tømreren, lastbilchaufføren. Det er 10 eksempler på lønmodtagere, der i fremtiden vil konkurrere om danske job med arbejdere fra Kina.

Pressemeddelelse fra 3F

Alle, der i dag tjener 27.500 kroner inklusive pension og feriepenge – svarende til en månedsløn omkring 22.000-23.000 kroner – vil i fremtiden risikere at skulle konkurrere om deres job med mennesker fra eksempelvis Kina, Thailand og Indien.

Det vil være konsekvensen, hvis regeringens planer om at åbne for mere udenlandsk arbejdskraft får luft under vingerne.

– Det vil ramme helt almindelige mennesker, der ikke tjener store lønninger og ikke har lange uddannelser, hvis de skal konkurrere med folk uden for EU’s grænser, siger Søren Heisel, forbundssekretær i 3F op til regeringens præsentation af sit udspil om at tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft.

3Fs gennemgang af lønningerne viser, at blandt andet nedenstående jobfunktioner vil komme i spil, hvis den såkaldte beløbsgrænse nedsættes fra nuværende 418.000 kroner til 330.000 kroner:

– Lagerarbejder

– Buschauffør

– Truckfører

– Lastbilchauffør

– Asfaltarbejder

– Postbud

– Kloakarbejder

– Anlægsgartner

– Tømrer

– Murer

– I stedet for at sænke beløbsgrænsen bør regeringen fokusere på fx at få de over 100.000 ledige danskere ud på arbejdsmarkedet, finde plads til de over 10.000 lærlinge, der mangler en praktikplads, og på at sikre, at flere af de knap 200.000 mennesker i Danmark, der gerne vil arbejde mere, rent faktisk kan få flere timer. For der er masser af arbejdskraft i Danmark, hvis man bare kigger efter og bruger de rekrutteringsmuligheder, der findes, siger Søren Heisel.

Kontakt:

Kontakt Klaus Lange på 88 92 88 92

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/10-job-der-rammes-af-regeringens-planer?releaseId=13561614

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu