ANNONCE

PRM / 101 nye pædagogstuderende i Ikast

28. juli 2020 00:02 | Af: Ritzau Info
 

Ved midnat fik håbefulde ansøgere over hele landet besked på, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. 101 af dem fik grønt lys til at læse til pædagog hos VIA i Ikast.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Klausuleret: Må tidligst offentliggøres 28.07.2020 kl. 00:01:

Sommerferien går på hæld, og lige om hjørnet venter studiestart. Og for 101 nye studerende foregår det i Ikast.

I alt har 184 ansøgt om at læse på VIA i Ikast, og 103 af dem havde det som deres førsteprioritet – og ved midnat tikkede en besked ind hos 101 af dem med den glædelige nyhed, at de er optaget.

VIA optager i alt 6171 studerende, og ifølge Gitte Sommer Harrits er det et tilfredsstillende resultat.

“Tallene er stort set som forventet, og på mange af uddannelserne er der allerede fyldt helt op,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser.

Flere ledige pladser

Der er dog flere uddannelser, der stadig har ledige pladser, og det gælder også pædagoguddannelsen i Ikast. Her er der stadig 27 pladser, som eksempelvis kan søges af unge, der fik afslag på at komme ind på de uddannelser, de søgte i første omgang.

“Vi har i VIA masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie. Jeg vil derfor anbefale unge, der har fået afslag, at se på andre studieretninger og andre uddannelsesbyer end dem, de søgte i første omgang, for der er stadig mange gode muligheder for dem, der opfylder adgangsbetingelserne. Og jeg vil råde til at få sendt ansøgningerne afsted hurtigst muligt,” lyder det fra Gitte Sommer Harrits.

God start trods corona

Gitte Sommer Harrits understreger, at de nye studerende nok skal få en god studiestart trods situationen med coronavirus.

“I VIA overholder vi selvfølgelig myndighedernes retningslinjer i forhold til corona og gør en målrettet indsats for at minimere risikoen for smittespredning. Men samtidig er vi meget optagede af at give de kommende førstesemesterstuderende en studiestart, hvor de mødes på campus, og som bliver både sjov og social,” betoner VIAs prorektor.

Se listen over de ledige studiepladser i VIA her: www.via.dk/ledige-pladser

Kontakt:

Gitte Sommer Harrits, prorektor, T: +45 87 55 18 76, E: gish@via.dk

Anne Rahbek, journalist, T: +45 87 55 15 21, E: rahb@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/101-nye-paedagogstuderende-i-ikast?releaseId=13597257

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu