PRM / 2 mio. kroner skal hjælpe afskedigede Vestas-medarbejdere i nyt job

15. november 2018 15:44 | Af: Ritzau Info
 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen bevilger 2 mio. kroner fra varslingspuljerne til de 201 medarbejdere, som Vestas Wind Systems A/S har opsagt. Pengene går til en særlig indsats for de fyrede medarbejdere, så de kan få opkvalificering og hjælp til at komme videre i et andet job.

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

I oktober opsagde Vestas Wind Systems A/S 201 medarbejdere i Danmark. Afskedigelserne sker fra afdelinger i Aarhus, Favrskov og Ringkøbing-Skjern Kommuner, og de opsagte medarbejdere fratræder i perioden fra november 2018 til juni 2019.

Muligheden for at finde et nyt job på det lokale arbejdsmarked er ifølge Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord varierende for de afskedigede medarbejdere, og for manges vedkommende vil det kræve opkvalificering.

Fyringsrunden i Vestas Wind Systems A/S lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne, men beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har valgt at dispensere fra bestemmelserne. Det er muligt, hvis muligheden for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Til at opkvalificere de afskedigede medarbejdere vil RAR Østjylland og RAR Vestjylland modtage 900.000 kroner fra den ordinære varslingspulje i opsigelsesperioden og 1,1 mio. kroner fra den supplerende varslingspulje til en indsats efter opsigelsesperioden.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

“Her er der tale om en fyringsrunde, der kan få stor betydning for flere lokalområder. Det er vigtigt, at der bliver sat gang i en tidlig indsats. Med denne støtte fra varslingspuljerne håber jeg, at de fyrede bliver hjulpet videre og hurtigst muligt finder et andet job.”

“Jeg kan forstå, at der er tale om forskellige medarbejdergrupper – herunder mange ufaglærte – og udsigterne til lignende stillinger i området kan være mindre gode for flere af de fyrede medarbejdere. Derfor er der et ekstraordinært behov for, at der bliver sat gang i en tidlig indsats, så de kan få kompetencer inden for områder, hvor der mangler arbejdskraft.”

Indsatsen bliver påbegyndt inden udgangen af måneden.

Kontakt:

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/2-mio-kroner-skal-hjaelpe-afskedigede-vestas-medarbejdere-i-nyt-job?releaseId=13564224

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu