ANNONCE

PRM / 21 børn møder i Furesøs skoler på mandag

13. marts 2020 15:25 | Af: Ritzau Info
 

Kun 1 % af Furesøs 0-3. klasse-elever har brug for nødpasning. I Furesø samles børnene i mindre grupper på Lyngholmskolen, Lille Værløse Skole og Syvstjerneskolen. Imens fordeles 60 mindre børn på 6 af kommunens dagtilbud.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Frem til fredag morgen kunne Furesøs forældre bede om nødpasning til deres børn i skole og FFO. Men Furesøs forældre har taget regeringens opfordring til sig. De holder i stor udstrækning børnene hjemme eller har fundet andre pasningsmuligheder. Kun 21 børn ud af normalt 2000 mødes fra på mandag på tre af kommunens skoler.

Og det er godt for de børn, hvis forældre har brug for nødpasningen. Fx hvis de varetager kritiske funktioner i det offentlige eller er ansat i en privat virksomhed, der ikke har hjemsendt medarbejderne, og ikke kan finde alternativ pasning i familiens netværk. Deres børn bliver trygt taget hånd om i gode rammer, og kommunen kan sende så mange medarbejdere hjem som muligt, for at begrænse smittespredning.

“Vi prioriterer, at de tilmeldte børn kan møde trygt op i nødpasningen. Derfor følger der minimum en voksen med fra de skoler, der ikke har fysisk nødpasning, dvs. Hareskov Skole, Solvangskolen, Stavnsholtskolen og Søndersøskolen”, fortæller skolechef Per Christensen.

“Furesøs forældre har virkelig vist det samfundssind, som statsministeren efterspørger, og det er forbilledligt. Jeg kan dog forestille mig, at flere forældre pludselig får et behov for nødpasning. I det tilfælde skal de kontakte barnets skole direkte. På skolernes hjemmesider kan man se, hvornår de sidder klar ved telefonen”, slutter Per Christensen.

På dagtilbudsområdet er der også god plads i garderoben, og det glæder dagtilbudschef Anna Fosdal: “Vi har pt kun 60 børn fra Furesøs daginstitutioner, der har brug for at komme i dagpleje, vuggestue eller børnehave på mandag. Det er super godt gået af forældrene – og godt gået af de dygtige medarbejdere, der sørger for et pædagogisk tilbud i nødpasning til børnene de kommende uger”.

De 60 børn fordeles i mindre grupper på Paletten (Farum), Farumsødal (Farum), Dalgården (Værløse), Birkedal (Værløse), Dagplejen i gæstehuset (Farum) og Humlehaven (specialdagtilbud i Farum).

Alle de berørte familier får direkte besked inden weekenden om, hvor medarbejdere står klar til at tage imod dem på mandag.

Man kan finde mere information om, hvordan corona-virussen påvirker Furesø på www.furesoe.dk/corona

Kontakt:

Per Christensen, skolechef, 7216 5800
Anna Fosdal, dagtilbudschef, 72165838

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/21-born-moder-i-furesos-skoler-pa-mandag?releaseId=13589971

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu