ANNONCE

PRM / 219 nye VIA-studerende kommer til Silkeborg

28. juli 2020 00:02 | Af: Ritzau Info
 

På VIAs læreruddannelse i Silkeborg er der optaget 22,5 procent flere studerende i forhold til sidste år. På sygeplejerskeuddannelsen er alle 110 pladser allerede fyldte.

Pressemeddelelse fra VIA University College

Klausuleret: Må først offentliggøres 28.07.2020 kl. 00:01:

Efter sommer indtager et kuld nye VIA-studerende Silkeborg. Kort efter midnat fik 219 kommende studerende nemlig besked på, at de er optaget på en af VIAs uddannelser i Silkeborg. Det er fem procent flere end sidste år.

110 af dem får tilbudt en plads på sygeplejerskeuddannelsen, mens de resterende 109 kan glæde sig til studiestart på læreruddannelsen efter sommerferien.

I alt optager VIA 6.171 nye studerende til sine over 40 uddannelser i Region Midtjylland på basis af 18.594 ansøgninger. De to uddannelser i Silkeborg har modtaget 966 ansøgninger.

Sygeplejerskepladser fyldt op

Silkeborg er særligt populær blandt sygeplejerskestuderende. Her er alle 110 pladser allerede fyldte ved studiestart.

På flere andre VIA-uddannelser rundt i landet er der ligeledes fyldt op.

“Vi er i VIA godt tilfredse med årets optag. Tallene er stort set som forventet, og på mange af uddannelserne er der allerede fyldt helt op,” siger prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for alle VIAs uddannelser.

Flere ledige pladser i Silkeborg

Der er dog stadig ledige pladser på flere uddannelser- blandt andet på læreruddannelsen i Silkeborg. Her har man i år optaget 22,5 procent flere studerende i forhold til sidste år, men der er plads til flere.

De ledige pladser kan eksempelvis søges af de unge, der har fået afslag på at komme ind på de uddannelser, de søgte i første omgang.

Ifølge Gitte Sommer Harrits kan det være en god idé at overveje en alternativ uddannelse.

“Vi har i VIA masser af gode erfaringer med, at studerende, der ikke kom ind på deres førsteprioritet, er blevet glade for et alternativt studie. Jeg vil derfor anbefale unge, der har fået afslag, at se på andre studieretninger og andre uddannelsesbyer end dem, de søgte i første omgang, for der er stadig mange gode muligheder for dem, der opfylder adgangsbetingelserne. Og jeg vil råde til at få sendt ansøgningerne afsted hurtigst muligt.”

Se listen over de ledige studiepladser i VIA her: www.via.dk/ledige-pladser

Kontakt:

Gitte Sommer Harrits, prorektor, T: +45 87 55 18 76, E: gish@via.dk

Anne Rahbek, journalist, T: +45 87 55 15 21, E: rahb@via.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/219-nye-via-studerende-kommer-til-silkeborg?releaseId=13597258

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu