PRM / 25 mio. kr. skal udvikle Plastix A/S

21. marts 2018 13:01 | Af: Ritzau Info
 

Plastix A/S henter 25 mio. kr. i ny kapital fra Danmarks Grønne Investeringsfond og to erfarne business angels. Med kapitalen forventer Plastix at gå fra 25 til 40 ansatte i Lemvig, hvor virksomheden upcycler plastaffald.

Pressemeddelelse fra Danmarks Grønne Investeringsfond

Plastix, som producerer plastråvarer af bl.a. brugte fiskenet, plastfibre og hård affaldsplast har netop gennemført en kapitalrejsning på 25 mio. kr. via lån fra Den Grønne Investeringsfond og investeringer fra to tidligere Axcel-partnere, Jacob Thygesen og Lars Thomassen.

Plastix vil med den nye kapital øge produktionskapaciteten og tillige udvide muligheden for at genbruge mere forarbejdningskrævende plastaffald samt opnå et bredere sortiment af plastråvarer til den stigende efterspørgsel på genbrugsplastråvarer.

Plastix har gennem de seneste 5 år udviklet og opbygget et plastgenbrugsanlæg i Lemvig hvor plast-affald kan fraktioneres, neddeles, vaskes, tørres og ekstruderes til plastråvarer der reducerer miljøbelastningen af CO2 med op til 95%. Det betyder, at Plastix kan modtage forarbejdningskrævende plastaffald og omdanne det til plastråvarer af høj kvalitet. Plastix’ produktionskapacitet på fabrikken i Lemvig er p.t. på ca. 8.000 tons årligt med mulighed for at øge til 25.000 tons.

Plastix gennemgår en hastig omstilling fra udviklings- til kommercialiseringsfasen, og leverer i stigende omfang genbrugsplast til de virksomheder, som går forrest med at integrere genbrugsplast i deres produkter. For Lemvig og lokalområdet betyder kapitalrejsningen en forventet stigning i antallet af medarbejdere fra 25 til 40 inden for de kommende år.

Genanvendelse af plast er som aldrig før en del af den globale dagsorden

Med FN’s Verdensmål, Kinas importstop for halvdelen af verdens plastaffald fra 1. januar 2018 og lanceringen medio januar 2018 af EU’s Plaststrategi, er behovet for løsninger til genbrug af plastaffald accelereret. Det gælder også det politiske fokus. Miljømininister Esben Lunde Larsen er sammen med sine kolleger i EU i færd med at udarbejde nationale plasthandlingsplaner, og plastindustrien forbereder sig på at imødekomme EU’s “Pledging Campaign”, som stiller krav til industrien om selv at formulere forpligtende løfter om at sikre brug af genbrugsplastråvarer i plastprodukter.

“I takt med indfasningen af den nye genanvendelsesstrategi for plastaffald, vil efterspørgslen på løsninger og forretningsmodeller som Plastix’ stige. Vi er overbeviste om, at genanvendelse af plast kan blive en rigtig god forretning. Og kan danske virksomheder blive blandt de store aktører, får vi ikke kun store miljømæssige gevinster men også store samfundsøkonomiske gevinster,” siger Line Lundbye fra Danmarks Grønne Investeringsfond.

“Kapitaltilførslen giver os mulighed for at blive en førende europæisk leverandør af kvalitets genbrugsplast på et tidspunkt, hvor det at have en genbrugsløsning og kunne dokumentere sit carbon footprint i stigende grad vil blive vores kunders “license to operate”,” udtaler Plastix’ direktør Hans Axel Kristensen.

Kontakt:

Plastix A/S
Hans Axel Kristensen
+45 2326 5090
hans@plastixglobal.com

Danmarks Grønne Investeringsfond
Linea Søgaard-Lidell
+45 2213 5855
lsl@gronfond.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=12506684

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu