ANNONCE

PRM / 340 fakta-butikker er nu live i Too Good To Go-appen

26. oktober 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og Irma har længe været et velkendt syn i madspildsappen Too Good To Go. Nu slutter discountkæden fakta sig også til i det første landsdækkende Coop-samarbejde. Dermed er det fra i dag muligt at købe lykkeposer med overskudsvarer i samtlige landets fakta-butikker. Coops nye kæde, Coop 365, vil også snart være at finde i appen.

Pressemeddelelse fra Too Good To Go ApS

D. 29. september – på Danmarks internationale madspildsdag – skrev 27 danske virksomheder under på, at de vil halvere deres madspild inden 2030. En af dem var dagligvarekoncernen Coop, som har arbejdet målrettet på at bekæmpe madspild siden 2013. Og nu bliver endnu et initiativ realiseret.

Fra og med i dag vil samtlige 340 fakta-butikker tilbyde lykkeposer med overskudsvarer via madspildsappen Too Good To Go. Der vil blive udbudt to forskellige typer lykkeposer inden for kategorierne ‘dagligvarer’ og ‘frugt og grønt’. Poserne vil indeholde varer, som f.eks. nærmer sig bedst før-datoen, har beskadiget emballage eller som af anden årsag ikke kan sælges, men sagtens spises.

Poserne koster 29 kr. og indeholder varer for en værdi af ca. 90 kr.

Coop var den første dagligvarekoncern, der sluttede sig til Too Good To Go. En række af Coops butikker har derfor været tilgængelige i appen længe. fakta bliver imidlertid den første Coop-kæde, der indgår landsdækkende samarbejde med madspildsappen.

Initiativet er blevet iværksat efter en test i udvalgte fakta-butikker, som i følge faktas kædedirektør, John Hornbech Christensen, har været en stor succes:

“I fakta har vi forpligtet os til at halvere vores madspild inden 2030, og det skal samarbejdet med Too Good To Go hjælpe os med. Fjorten af vores butikker har allerede testet konceptet, og det blev taget rigtigt god imod af både kunder og medarbejdere. Så jeg har høje forventninger til, at vi sammen kan indfri ambitionerne.”

Samarbejdet med Too Good To Go betyder, at ca. 900 Coop-butikker nu er at finde i appen. En udvikling, som begejstrer Too Good To Go’s landechef, Heidi Boye:

“Coop har bakket op om vores kamp mod madspild helt fra den spæde start, og vi har generelt meget stor respekt for den indsats, de har ydet indtil nu. Med faktas tilslutning kommer vi op på en volumen, som virkelig kan mærkes, og derfor er vi selvfølgelig glade for, at Coop og fakta går forrest som de gode eksempler.”

Coops nye kæde, Coop 365, er også i fuld gang med at rulle Too Good To Go-konceptet ud. Her vil butikkerne slutte sig til løbende med start mandag.

Fakta om madspild:

  • I Danmark spildes årligt over 700.000 tons fødevarer, der kunne have været spist.
  • I Danmark menes mellem 8 og 10 procent af CO2-udledningen at kunne henføres til madspild.
  • Ifølge FN’s verdensmål 12.3 skal der ske en halvering af madspildet på forbruger- og detailniveau inden 2030.
  • På Danmarks internationale madspildsdag skrev 27 virksomheder – herunder Coop – under på, at de vil bidrage til at indfri verdensmål 12.3 ved at halvere deres madspild inden 2030.

Kontakt:

Tanja Møller Andersen, PR-ansvarlig for Too Good To Go, 81 77 37 18, presse@toogoodtogo.dk,

John Hornbech Christensen, kædedirektør for fakta, 52 21 35 21, John.Hornbech.Christensen@fakta.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/340-fakta-butikker-er-nu-live-i-too-good-to-go-appen?releaseId=13602997

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu