ANNONCE

PRM / 340 fakta-butikker er nu live i Too Good To Go-appen

26. oktober 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og Irma har længe været et velkendt syn i madspildsappen Too Good To Go. Nu slutter discountkæden fakta sig også til i det første landsdækkende Coop-samarbejde. Dermed er det fra i dag muligt at købe lykkeposer med overskudsvarer i samtlige landets fakta-butikker. Coops nye kæde, Coop 365, vil også snart være at finde i appen.

Pressemeddelelse fra Too Good To Go ApS

D. 29. september – på Danmarks internationale madspildsdag – skrev 27 danske virksomheder under på, at de vil halvere deres madspild inden 2030. En af dem var dagligvarekoncernen Coop, som har arbejdet målrettet på at bekæmpe madspild siden 2013. Og nu bliver endnu et initiativ realiseret.

Fra og med i dag vil samtlige 340 fakta-butikker tilbyde lykkeposer med overskudsvarer via madspildsappen Too Good To Go. Der vil blive udbudt to forskellige typer lykkeposer inden for kategorierne ‘dagligvarer’ og ‘frugt og grønt’. Poserne vil indeholde varer, som f.eks. nærmer sig bedst før-datoen, har beskadiget emballage eller som af anden årsag ikke kan sælges, men sagtens spises.

Poserne koster 29 kr. og indeholder varer for en værdi af ca. 90 kr.

Coop var den første dagligvarekoncern, der sluttede sig til Too Good To Go. En række af Coops butikker har derfor været tilgængelige i appen længe. fakta bliver imidlertid den første Coop-kæde, der indgår landsdækkende samarbejde med madspildsappen.

Initiativet er blevet iværksat efter en test i udvalgte fakta-butikker, som i følge faktas kædedirektør, John Hornbech Christensen, har været en stor succes:

“I fakta har vi forpligtet os til at halvere vores madspild inden 2030, og det skal samarbejdet med Too Good To Go hjælpe os med. Fjorten af vores butikker har allerede testet konceptet, og det blev taget rigtigt god imod af både kunder og medarbejdere. Så jeg har høje forventninger til, at vi sammen kan indfri ambitionerne.”

Samarbejdet med Too Good To Go betyder, at ca. 900 Coop-butikker nu er at finde i appen. En udvikling, som begejstrer Too Good To Go’s landechef, Heidi Boye:

“Coop har bakket op om vores kamp mod madspild helt fra den spæde start, og vi har generelt meget stor respekt for den indsats, de har ydet indtil nu. Med faktas tilslutning kommer vi op på en volumen, som virkelig kan mærkes, og derfor er vi selvfølgelig glade for, at Coop og fakta går forrest som de gode eksempler.”

Coops nye kæde, Coop 365, er også i fuld gang med at rulle Too Good To Go-konceptet ud. Her vil butikkerne slutte sig til løbende med start mandag.

Fakta om madspild:

  • I Danmark spildes årligt over 700.000 tons fødevarer, der kunne have været spist.
  • I Danmark menes mellem 8 og 10 procent af CO2-udledningen at kunne henføres til madspild.
  • Ifølge FN’s verdensmål 12.3 skal der ske en halvering af madspildet på forbruger- og detailniveau inden 2030.
  • På Danmarks internationale madspildsdag skrev 27 virksomheder – herunder Coop – under på, at de vil bidrage til at indfri verdensmål 12.3 ved at halvere deres madspild inden 2030.

Kontakt:

Tanja Møller Andersen, PR-ansvarlig for Too Good To Go, 81 77 37 18, presse@toogoodtogo.dk,

John Hornbech Christensen, kædedirektør for fakta, 52 21 35 21, John.Hornbech.Christensen@fakta.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/340-fakta-butikker-er-nu-live-i-too-good-to-go-appen?releaseId=13602997

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu