ANNONCE

PRM / 3F: Behov for hjælpepakke til corona-ramte lønmodtagere

13. marts 2020 14:53 | Af: Ritzau Info
 

Hjælpepakke til corona-ramte lønmodtagere bør være topprioritet for alle, siger 3Fs forbundsformand.

Pressemeddelelse fra 3F

“Stor ros for, at regeringen løbende og vedholdende holder hånden under det danske arbejdsmarked. Desværre kan vi allerede nu se, at vi i de kommende dage, vil opleve afskedigelser og hjemsendelser,” lyder meldingen fra 3Fs forbundsformand, Per Christensen.

Derfor bør sikring af lønmodtagere, der mister jobbet som følge af corona-krisen, gøres til en absolut topprioritet for os alle, lyder det:

“Nu ser vi for alvor afskedigelser. Det er derfor vigtigt i denne helt særlige situation, at det er fokus på hjælpepakker til de lønmodtagere, der vil komme i knibe.”

Per Christensen peger blandt andet på, at man bør se på muligheden for fx lønkompensation til lønmodtagere, som Dansk Metal har foreslået. Andre muligheder kan være at se på barrierer for at modtage dagpenge.

Et andet problem er, at corona-situationen vil medføre, at de “i dag ledige”, vil få endnu sværere ved at komme i arbejde.

Man bør derfor kraftigt overveje at indføre en såkaldt død periode, hvor forbrug af dagpenge ikke tæller med i den samlede dagpengeperiode, lyder det

Kontakt:

For yderligere information, kontakt 3F’s pressetelefon på 88 92 88 92.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/3f-behov-for-hjaelpepakke-til-corona-ramte-lonmodtagere?releaseId=13589966

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu