PRM / 3F: Gennembrud at aftalen om forenklinger i beskæftigelsesindsatsen får a-kasserne som ny stærk spiller på banen

23. august 2018 10:28 | Af: Ritzau Info
 

3F hilser aftalen om forenkling af beskæftigelsesindsatsen velkommen. 3F er i særlig grad positiv overfor, at a-kasserne nu får langt mere indflydelse på den indsats, som de ledige får tilbudt i de første måneder af deres ledighed.

Pressemeddelelse fra 3F

– 3F har i forvejen en tæt og god kontakt til både de ledige og virksomhederne. Gennem vores branchekendskab og vores jobformidling vil vi nu i langt større grad kunne komme i spil og yde en målrettet bistand til, at den ledige hurtigt kommer videre i beskæftigelse, siger Søren Heisel, forbundssekretær i 3F, og fortsætter:

– Det er et gennembrud, som vi forventer, vil bidrage til, at vi hele tiden kan optimere vilkårene for et velfungerende arbejdsmarked.

Aftalen, som regeringen har indgået med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og De Radikale, betyder, at det som et forsøg bliver muligt for udvalgte a-kasser at overtage hele kontakten til egne ledige i de første tre måneders ledighed.

– Vi ved fra undersøgelser blandt vores medlemmer, at de vurderer indsatsen i a-kassen som mere givtig og målrettet sammenlignet med indsatsen i jobcenteret. Når a-kassen overtager kontakten til det ledige medlem de første tre måneder, betyder det også, at medlemmet undgår at skulle deltage i møder i jobcenteret, som ofte har haft et stort overlap med indholdet i møderne i a-kassen, siger Søren Heisel, forbundssekretær i 3F.

Der lægges op til, at mindst 25 procent af de nyledige inddrages i forsøget. 3F havde dog gerne set en langt større volumen i forsøget, så langt flere medlemmer ville blive omfattet.

Søren Heisel forudser, at det kan blive vanskeligt at skulle forklare medlemmerne, at der bliver forskel på den service, som de møder, alt efter hvor i landet de bor. I 3F savner man en begrundelse for, hvorfor ikke alle a-kasser, der ønsker det, kan være en del af forsøget, men er som sagt glade for den åbning, som forliget også er et udtryk for.

3F er enige med forligskredsen i, at de nuværende regler er indviklede og meget svære at forstå for både ledige og virksomheder. Ifølge 3F er der bestemt behov for forenklinger og større frihedsgrader i indsatsen.

I aftalen ligger endvidere en række forbedringer i ordningen om voksenlærlinge.

– Jeg er i særlig grad tilfreds med, at ledige ufaglærte nu kan starte direkte som voksenlærling, uden karenstid. Det er en klar forbedring, siger Søren Heisel, ligesom han fremhæver det glædelige i, at tilskuddet i hele uddannelsesperioden forbedres.

Kontakt:

Yderligere kontakt: presserådgiver i 3F, Caroline Juul Jensen, 60228976

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/3f-gennembrud-at-aftalen-om-forenklinger-i-beskaeftigelsesindsatsen-far-a-kasserne-som-ny-staerk-spiller-pa-banen?releaseId=13385140

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu