ANNONCE

PRM / 3F: Nyttigt kriseberedskab

31. august 2020 13:47 | Af: Ritzau Info
 

3Fs formand hilser regeringens kriseberedskab i finanslovsforslag velkommen

Pressemeddelelse fra 3F

– Det er meget positivt, at regeringen lægger op til et stærkt kriseberedskab i finanslovsforslaget for 2021, siger 3Fs forbundsformand Per Christensen.

– Dansk økonomi og beskæftigelse har fået et alvorligt tilbageslag i første halvår i år, og der er fortsat stor usikkerhed om udviklingen i den kommende tid, ikke mindst på eksportmarkederne.

– Derfor er det godt og vigtigt med en post på godt ni mia. kr. til at genstarte dansk økonomi og bekæmpe arbejdsløsheden.

Per Christensen understreger, at initiativer til at stimulere økonomien også bør omfatte en særlig økonomisk håndsrækning til de ledige:

– De mange tusinde kolleger, som allerede har mistet deres arbejde, er også hårdt ramt økonomisk pga. udhulingen af dagpengedækningen.

– I den netop indgåede trepartsaftale om arbejdsfordeling er det maksimale dagpengeniveau hævet til 120 procent. Hvis vores vigtige flexicurity skal fungere, så skal dagpengedækningen forbedres.

– En særlig økonomisk håndsrækning til de ledige vil derfor både falde på et særdeles tørt sted og blive omsat til forbrug, som vil holde hånden under beskæftigelsen i butikker mv.

Regeringens kriseberedskab kan ifølge 3Fs formand også med fordel understøtte bl.a. den grønne omstilling:

– Især de små og mellemstore virksomheder har brug for et løft i erhvervsinvesteringerne. Regeringens finanslovsudspil indebærer initiativer, der skal sikre risikovillig kapital til vækstvirksomheder og iværksættere.

– Her kan kriseberedskabet på de godt ni mia. kr. også yde et vigtigt supplement. Støtte til innovation, grøn omstilling og efteruddannelse af medarbejderne kan både bidrage til en genstart af dansk økonomi på kortere sigt, men samtidig sikre, at virksomheder og medarbejdere står stærkest muligt, når de internationale økonomiske forhold igen er blevet normaliseret, siger Per Christensen.

– Det vil også supplere de grønne vækstinitiativer, som allerede er besluttet gennem bl.a. klimaaftalen, boligaftalen og forhøjelsen af anlægsloftet i kommuner og regioner.

Kontakt:

For yderligere information, kontakt 3F’s pressetelefon på 8892 8892.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/3f-nyttigt-kriseberedskab?releaseId=13598954

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu