ANNONCE

PRM / 5 råd: Sådan indretter du dig til arbejdsro på hjemmekontoret

29. juni 2020 09:36 | Af: Ritzau Info
 

Alt tyder på, at vi i kølvandet på Corona-krisen fortsat kommer til at sidde meget hjemme foran den bærbare og arbejde. Desværre skaber den nordiske minimalisme i vores hjem en del unødvendig støj, der skader vores koncentration og produktivitet. Heldigvis er der meget, du selv kan gøre for at skabe arbejdsro i hjemmet.

Pressemeddelelse fra Harbinger Public Relations

https://via.ritzau.dk/data/images/00270/789bbce1-db5e-4eec-bfd7-9334accd424b.jpg” alt=”” width=”5481″ height=”4539″/>Godt halvdelen af alle, der blev sendt hjem under corona-nedlukningen (46 %), vil forsat gerne arbejde mere hjemmefra i fremtiden.* Men vores stilrene new nordic-indretning med fuldspartlede gipslofter og store glaspartier giver ikke de ideelle betingelser for arbejdsro.

Hos ROCKWOOL, der blandt andet producerer isoleringsmaterialer, har man i mange år beskæftiget sig med god akustik i både kontorlandskaber og private hjem. Ifølge Steen Lindby Vice President Group Operations & Technology i ROCKWOOL kan selv relativ lav støjeksponering være med til at ødelægge produktiviteten.

“Forskning viser, at støj påvirker vores produktivitet. Ifølge tal fra WHO medfører støj, der svarer til lyden fra en elektrisk tandbørste (55 dB) allerede ubehag, irritation og mangel på koncentration. Derfor anbefaler Det Europæiske Agentur for Sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen, at støjniveauet på en arbejdsplads begrænses til mellem 35 og 45 dB. Det giver mindre irritation og højere koncentration, så du får mest muligt ud af arbejdsdagen,” siger Steen Lindby og peger på, at det er især de mange hårde flader i store åbne rum, der er synderne.

“Hårde flader som rå betonvægge eller store glaspartier reflekterer lyden og skaber genklang/ekko med meget lang “efterklangtid”, som sidste ende bliver til støj. Det gælder især stue og køkken/alrum, hvor netop flertallet af os har indrettet vores arbejdsstation, ” forklarer Steen Lindby fra ROCKWOOL.

Heldigvis findes der både større om mindre lydabsorberende forbedringer, du kan foretage i dit hjem. Her får du Steens 5 tips til at få bedre akustik på hjemmearbejdspladsen.

 • Tekstiler og møbler
 • Suppler hjemmekontoret med bløde møbler, gardiner eller tæpper. Det lægger en dæmper på støjen, både den, du selv laver, og den, der kommer udefra. Du behøver ikke at skifte parketgulvet ud med væg-til-væg-tæpper for at få effekten. Et par løse tæpper med høj luv kan snildt tage en del af støjen. Oplever du meget støj fra gaden, kan den reduceres med særlige antistøj-gardiner.

 • Grønne planter
 • Grønt er ikke kun godt for øjnene, men også ørerne. Planter virker nemlig naturligt lydabsorberende. Dertil kommer, at forskere har påvist, at den grønne farve i sig selv hjælper os med at være mere produktive, rolige og afslappede.

 • Nyt på væggene
 • Sæt ny kulør eller kunst på væggene samtidig med, at du reduceret efterklang dit køkken-alrum med akustik billeder, opslagstavler og vægpaneler af stenuld. De fanger støjen og spreder energien gennem materialets fibrøse struktur. De er relativt lette at montere og findes i flere forskellige farver, motiver og størrelser.

 • Hængende lofter
 • Hængende lofter med lydabsorberende loftsplader af stenuld fra f.eks. Rockfon™ er en særledes effektiv og relativ omkostningslav måde at reducere den omgivende støj på. Pladerne er nemme af montere og hjælper samtidig med at reflektere lyset, så du har behageligt og produktivt arbejdsmiljø.

 • Isolerende vægge og gulve
 • Hvis du alligevel skal efterisolere i vægge, gulve eller lofter, kan det været en god idé at investere lidt ekstra i isoleringsmaterialer, der også reducere lyd og støjgener såsom stenuld. F.eks. vil et gulv isoleret med 20 mm ROCKWOOL stenuld reducere lydpåvirkningen ovenfra op til otte gange.

  *Undersøgelse af Analyseinstituttet Yougov for If Skadeforsikring april 2020

  Kontakt:

  Kontakt:
  Hvis du har brug yderlige information kontakt venligst:
  Bea Maria Holland på telefon 21708190 eller bea.holland@harbinger.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/5-rad-sadan-indretter-du-dig-til-arbejdsro-pa-hjemmekontoret?releaseId=13595552

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

  ANNONCE

  ANNONCE
  Del din kommentar
  Forsiden lige nu