ANNONCE

PRM / 5 tiltag, der kan hjælpe SMV’erne igennem Corona-krisen

10. marts 2020 13:41 | Af: Ritzau Info
 

De små og mellemstore virksomheder ser med bekymring på konsekvenserne af spredningen af Coronavirus. En ting er, hvad der konkret skal ske, hvis virksomhedens medarbejdere eller ledelse må i karantæne, noget andet er den økonomiske usikkerhed og risiko for virksomhedslukninger, der følger med manglende kunder og varer. SMVdanmark opfordrer regeringen til at implementere disse fem tiltag.

Pressemeddelelse fra SMVdanmark

Coronavirussen ruller ind over Danmark, og hver dag bliver flere og flere ramt, alt imens virksomheder oplever stor økonomisk usikkerhed. For at undgå at COVID-19 bliver årsag til virksomhedslukninger, bør regeringen hurtigst muligt implementere følgende tiltag:

1. Finanstilsynet må ikke forhindre banker i at forlænge kreditter

Finans Danmark har opfordret bankerne til at forlænge kreditter og lån for SMV’er presset af COVID-19. Tilsyn og regler må ikke forhindre denne nødvendige fleksibilitet, derfor skal Finanstilsynet udvise den nødvendige fleksibilitet.

2. Suspension af arbejdsgiverbetalte sygedage

Arbejdsgivere betaler løn under sygdom i de første 30 dage, før de får refusion af sygedagpenge, og derved deler regningen med staten. I SMV’er har det forholdsvis større betydning og økonomisk belastning at betale for ikke-produktive medarbejdere under sygdom eller karantæne.

3. Betalingsfrister for B2B for at sikre likviditet

Det største dræn på SMV’ers likviditet er lange betalingsfrister, hvor aftagere udskyder betalingerne af SMV’erne i deres forsyningskæde for selv at forsvare deres likviditet. Dette var meget udbredt under seneste finanskrise, og en forstærkelse af denne tendens vil lukke SMV’er. For at undgå dominoeffekter hvor økonomiske udfordringer sendes videre til små virksomheder skal dette reguleres.

4. Sygedagpenge til selvstændige

Selvstændige, der rammes af karantæne eller sygdom og derved ikke har mulighed for at arbejde, skal understøttes økonomisk med sygedagpenge. Selvstændige har 14 dages karantæne på sygedagpenge, dette bør nedsættes til 0 dage i tilfælde af COVID-19-karantæne eller -sygdom.

5. Udskydelse af moms og skatteindbetalinger

Under finanskrisen udskød man indbetalingerne af moms og skat, dette bør gøres igen for ikke, at staten yderligere dræner økonomien i pressede virksomheder.

Kontakt:

Kommunikationschef i SMVdanmark Jon Arskog tlf.: 61 96 39 99 email: arskog@SMVdanmark.dk

Vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt tlf.: 24 25 27 27 email: brandt@smvdanmark.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/5-tiltag-der-kan-hjaelpe-smverne-igennem-corona-krisen?releaseId=13589747

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu