PRM / 500 danskere med minoritetsbaggrund vil høre om kræft

10. oktober 2018 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Kun få danskere med minoritetsbaggrund søger hjælp hos Kræftens Bekæmpelse. Det vil foreningen lave om på, og som et led i den indsats afholdes et stort arrangement sammen med Dansk Pakistansk Råd og journalist Rushy Rashid.

Pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse

Hvert år har Kræftens Bekæmpelse 100.000 kontakter med kræftpatienter og pårørende i landets kræftrådgivninger og på Kræftlinjen. Men kun ganske få henvendelser er fra danskere med minoritetsbaggrund.

Det vil Kræftens Bekæmpelse, Dansk Pakistansk Råd og journalist Rushy Rashid ændre på med et storstilet arrangement 13. oktober, hvor Waqas Ali Qadri (Outlandish) underholder, og imam Naveed Baig og brobygger Özlem Cekic deler deres personlige beretninger.

Arrangementet er et led i Kræftens Bekæmpelses bestræbelser på at nå hele befolkningen med budskaber om kræft. Undersøgelser viser nemlig, at nogle grupper er svære at få i tale. Eksempelvis mænd, socialt sårbare kræftpatienter og danskere med minoritetsbaggrund:

Alle danskere skal kende os

– Det er vigtigt for mig, at alle danskere uanset kulturel baggrund, sprog og fødested kender til vores gratis tilbud om støtte og rådgivning. Derfor vil vi gerne gøre noget ekstra. At komme gennem et kræftforløb er meget hårdt, og det er en hjertesag for mig, at ingen skal stå alene med kræft, siger Laila Walther, afdelingschef for Patient- & Pårørendestøtte, Kræftens Bekæmpelse.

Når 500 danskere med minoritetsbaggrund mødes 13. oktober, er det til et program spækket med oplæg om kræft, forebyggelse, patientstøtte og personlige fortællinger. Der er enorm interesse for arrangementet, og det er formanden for Dansk Pakistansk Råd Anser Hussain rigtig glad for:

– Det er livsvigtig viden om kræft, der formidles på dagen. Det er samtidig en kæmpe ære at stå sammen med Rushy Rashid og Kræftens Bekæmpelse om den vigtige indsats, fastslår han.

Der er også gjort plads til personlige fortællinger på dagen. Imam Naveed Baig fortæller om, hvilke tanker der gik igennem ham, da han mistede sin mor. Og Özlem Cekic sætter ord på, hvor hårdt det var som pårørende at komme gennem sin mors kræftforløb.

Jeg blev ramt af frygt for at dø fra min familie

Ordstyrer på dagen er journalist Rushy Rashid. Hun har selv – som så mange andre danskere – været berørt af kræft:

– Uvisheden og frygten for at dø fra min familie var det første, der ramte mig, da jeg havde en mistanke om kræft. Selvom det ikke var svært for mig at række ud og bede om hjælp fra mit netværk og fra Kræftens Bekæmpelse, ved jeg, at mange danskere med minoritetsbaggrund ikke kender til mulighederne. Det vil jeg gerne være med til at ændre på, siger hun.

Kontakt:

Kontakt for pressen (+adgangsbilletter): Didder Oppermann, 21151331, biropp@cancer.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/500-danskere-med-minoritetsbaggrund-vil-hore-om-kraeft?releaseId=13562018

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu