ANNONCE

PRM / 9.000 borgere i Hirtshals får nyt lægehus

4. september 2020 09:56 | Af: Ritzau Info
 

Hjørring Kommune og de praktiserende læger i Hirtshals har igennem længere tid haft et tæt samarbejde om at realisere et centralt beliggende lægehus i Hirtshals.

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

I tirsdags (d. 1. september) kunne Per Møller (C), formand for både Bygherreudvalget og kommunens Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalg, og Flemming Pedersen, læge i Hirtshals sætte hver deres spade i jorden på Cirkuspladsen til det nye lægehus.

Et stort flertal i Hjørring Byråd besluttede sidste år at etablere et nyt lægehus i Hirtshals. Byrådet håber, at det nye lægehus vil gøre det nemmere at tiltrække nye og måske yngre praktiserende læger til byen.

Per Møller (C), holdt tale forud for spadestikket, og han udtrykte stor glæde ved, at byggeriet nu for alvor kan begynde.

– Vi er her for at markere den dag, som vi har set frem til med glæde og en smule længsel, nemlig hvor vi kan gå i gang med byggeriet af det nye lægehus i Hirtshals. I Byrådet i Hjørring Kommune har vi set det som en meget stor og vigtig opgave at sikre, at vi har en rigtig god lægedækning i Hirtshals, så alle indbyggere her på egnen har adgang til egen læge, siger Per Møller (C).

De praktiserende læger, der skal drive lægehuset fremover, har været inddraget helt fra begyndelsen af processen. Og glæden er stor over, at byggeriet nu kan gå i gang.

– Dette første spadestik er en drøm, som er ved at blive til virkelighed. Vi håber på, at dette lægehus kan starte en ny æra for lægerne i Hirtshals. Vi tror på, at så flot og dejligt et lægehus vil tiltrække nye læger og skabe et rigtig godt miljø for vores patienter, kommende læger og personale, siger læge Flemming Pedersen.

Lægehuset er tegnet af det lokale arkitektfirma Hovaldt, som også er totalrådgiver på projektet. Det nye lægehus er finansieret af puljemidler fra Sundheds- og Ældreministeriet på 9,5 millioner kroner, og Hjørring Kommune bidrager med byggegrund og 4,5 millioner kroner.

Når det nye lægehus på 730 m2
efter planen står klar i sommeren 2021, vil det blive lægehus for 9.000 patienter fra Hirtshals og omegn.

Per Møller (C) afsluttede sin tale med at konstatere, at lægehuset kommer til at ligge i hjertet af Hirtshals, og ikke langt fra offentlig transport. Han er sikker på, at det bliver et attraktivt lægehus for både patienter, deres pårørende, og de ansatte.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/9000-borgere-i-hirtshals-far-nyt-laegehus?releaseId=13599328

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu