ANNONCE

PRM / Årets gavehit til børnene kombinerer skærmtid med kreativ leg og læring

20. oktober 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Forældre behøver ikke længere være nervøse for inaktive unger foran skærmen. Den nyeste generation af legetøj kombinerer fysisk leg med teknologi og skærper børnenes sanser, mens de leger og lærer.

Pressemeddelelse fra Legeakademiet

Teknologi er blevet en fast del af børns hverdag, og derfor frygter mange forældre, at skærmtiden gør deres børn inaktive og afhængige af elektronikken. Men sådan behøver det ikke at være, fortæller Jane Vestergaard, som er direktør og medejer af webshoppen Legeakademiet.dk, der forhandler udviklende og lærerigt legetøj.

– Legetøj skal ikke kun være sjovt, men også lærerigt for børnene. Og i dag er udviklingen inden for interaktivt legetøj, som kombinerer teknologi, gadgets og fysisk leg, nået så langt, at jeg uden at tøve vil anbefale forældre at lade deres børn lege og være kreative med tabletten og teknologien, siger Jane Vestergaard.

Skoleleder og ekspert i kommunikation og læringsstile, Svend Erik Schmidt, har sammen med sit barnebarn og tre elever fra Idrætsfriskolen Guldminen i Ikast testet fire af Legeakademiets bud på årets julegavehits.

Baby Einstein Magic Piano. For 1-3-årige

Nyfortolkning af det klassiske babyklaver i træ kombineret med touch-teknologi, som gør det muligt for barnet at lære eller selv komponere melodier gennem letforståelige farvekoder på de tilhørende nodekort.

– Magic Piano er et inspirerende og sjovt stykke legetøj, som styrker både de taktile, visuelle og auditive læringsstile hos barnet. Pianoets to indstillinger gør, at både de analytisk- og holistiskmindede børn vil få noget ud af at lege med melodierne, samtidig med at pianoets hjælpefunktion hjælper barnet med at udforske og udvikle de læringsstile, som ikke er dets primære. Mit barnebarn kunne slet ikke holde fingrene fra tangenterne, siger Svend Erik Schmidt.

Osmo Kit Genius. Fra 5 år og opefter

OSMO Kit Genius kombinerer en iPad eller iPhonemed leg og læring uden for skærmen, ved at barnet løser stave- og matematikopgaver eller skaber mønstre med spillets objekter, som den medfølgende reflektor registrerer på tabletten. Programmet kan også omforme barnets tegninger til elektroniske illustrationer, som nemt sendes til venner og bedsteforældre.

– Osmo Kit Genius benytter alle læringsstile, styrker syns-, føle- og høresansen og lader barnet udvikle sig, mens det leger og lærer. Og så er det fuldstændig epokegørende, at teknologien korresponderer direkte med læringsmaterialerne og de objekter, der er foran skærmen, og giver respons og støtte med det samme. Et utroligt godt produkt, som var et kæmpe hit blandt eleverne, siger Svend Erik Schmidt.

DOC – interaktiv talende robot Fra 5 år og opefter

DOC er en sød og sjov robot, som barnet selv programmerer og får til at løse opgaver på den medfølgende spilleplade. Robottens tale er indspillet på dansk af Hr. Skæg, som hjælper barnet med at udvikle sine evner.

– Robotten tiltaler alle små pilfingre og lærer dem om årsag og virkning, mens legen styrker deres taktile, visuelle og auditive læringsstile. De tre spilindstillinger inviterer til kreativitet og planlægning og tiltaler derfor både analytikerne og holisterne. Et meget fængende stykke legetøj, som giver gode muligheder for forældrene til at deltage i legen, siger Svend Erik Schmidt.

3Doodler Start. For 6-8-årige

3Doodler skaber et kreativt univers med barnets tegninger, som gennem den medfølgende 3D-printerpen omdannes til ægte figurer af god kvalitet, som børnene og deres familie kan have glæde af.

– 3Doodler stimulerer barnets følesans og finmotorik og giver en følelse af succes, når de kan se og mærke resultatet af deres leg. Produktet er også særligt velegnet til at sætte skub i den kreative proces for de børn, som ellers ikke plejer at ville tegne eller være kreative. Børnene var helt opslugte af det, og det gav dem mod på flere og sværere projekter, siger Svend Erik Schmidt.

Alle produkterne er på dansk, og hvis det kræver download af en app, er disse gratis.

Kontakt:

Ann Riemer
Direktør og medejer, Legeakademiet ApS
(+45) 20 22 26 28
ann@legeakademiet.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/arets-gavehit-til-bornene-kombinerer-skaermtid-med-kreativ-leg-og-laering?releaseId=13601799

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu