ANNONCE

PRM / Årets Øko Kok 2020: Og vinderen er…

20. september 2020 16:12 | Af: Ritzau Info
 

To kokke, fem timer, tre retter og en økologisk gård, der bugner med grøntsager og frugter var i dag rammen for Årets Øko Kok 2020. Emil Rask Bahr & Frederik Ribberholdt Pedersen fra Sdr. Bjert Kro vandt i dag prisen som de kokke, der kunne sammensætte den bedste menu.

Pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening

Der var fart over feltet, da 10 kokke fra forskellige økologiske toprestauranter, der har Det Økologiske Spisemærke, dystede om at lave en forret, hovedret og en dessert til et dommerpanel bestående af tre professionelle dommere. Sdr. Bjert Kro med sølvspisemærket vandt stort.

– Det betyder utrolig meget for os. Vi har leveret et godt håndværk i nogle superfede rammer. Kreativiteten sprudler til sådan en konkurrence, for man skal tage hurtige smage- og følevalg. Vi troede fx at vi skulle lave selleri til hovedret, men vi endte med en fortolkning af stuvet hvidkål, lød det fra Sdr. Bjert Kro.

Råvarerne var alt fra marken, æbleplantagen, drivhuset, æg fra hønsegården, honning fra bistaderne, nødder fra træerne, kød fra gårdens dyr, mejeriprodukter fra Naturmælk mv. Det unikke ved konkurrencen er, at det var kokkene selv, der skulle i marken for at høste de råvarer, de ønskede at bruge.

Retterne blev bedømt af 3 professionelle dommere efter kriterierne smag, håndværk, råvarehåndtering, udseende og helhed. Derudover blev kokkene også bedømt på deres evne til at bruge hele råvaren. Det er med til at vise, at man ved at have fokus på både madspild og sæsongrønt kan planlægge køkkenets linje, så det fortsat er økonomisk rentabelt. OG Sdr. Bjert Kro vandt stort

– Alle tre retter havde et ensartet højt niveau og der var mange gode tanker omkring, hvordan de ville anvende råvarerne. De var især gode til at have én råvare i fokus og det gav tre gode retter. Årets Øko Kok er en fantastisk konkurrence, for kokkene skal have et højt niveau, da de ikke kan forberede sig og de skal få idéen med det samme, sagde dommer Anders Halskov-Jensen, Madhjernen

Konkurrencen hylder de restauranter, der er gået foran i branchen og har opnået Det Økologiske Spisemærke. Formålet med konkurrencen er gennem glæde og godt håndværk at inspirere til at anvende friske og økologiske råvarer i køkkenet, for derigennem at motivere til et øget forbrug af økologiske råvarer. Ved at anvende topkokke, som fungerer som ambassadører og inspiratorer, sikrer projektet optimal inspiration til køkkenerne. Det er med til at give mere lyst til at arbejde med de økologiske råvarer og Det Økologiske spisemærke.

– Denne konkurrence kan noget, som ingen andre konkurrencer kan. Den inspirerer til at bruge lokale, økologiske råvarer og noget så simpelt som et æble, som alle har i haven, kan blive til en blød sorbet eller en syrlig sovs til hummeren. Det er ikke svært at lave 100% økologisk mad, for det er faktisk den mest naturlige vej at gå. I dag beviser de her kokke, ikke kun vinderne, at det kan være nemt og sjovt at lave mad, der bare smager af moder jords frodighed, siger Michael Langberg, markedschef, Økologisk Landsforening

Følgende restauranter deltog i konkurrencen

Brace, Alimentum, Hærværk, L’estragon og Sdr. Bjert Kro.

Yderligere info:

Marendine Ladegaard, pressemedarbejder, 2016 4434

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/arets-oko-kok-2020-og-vinderen-er?releaseId=13600321

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu