ANNONCE

PRM / Aarhusianske designuddannelser flytter til Sydhavnen

28. september 2020 11:00 | Af: Ritzau Info
 

VIA University College rykker mode- og livsstilsuddannelser til Aarhus’ nye kreative hub

Pressemeddelelse fra VIA University College

Mode, livsstil, inkubation, udvikling, bæredygtighed og kreativitet i verdensklasse. Det bliver dagligdagen for studerende på VIAs mode- og livsstilsuddannelser i Aarhus, når den nye bydel i Sydhavnen står klar fra 2024.

VIA har netop skrevet under på lejekontrakten, og dermed er de studerende sikret plads i Danmarks stærkeste kreative miljø.

“Jeg er utrolig glad for den beslutning. Vores studerende rykker direkte ind i det miljø, de skal være en del af som færdiguddannede, og de fĂĄr en dagligdag, der kommer til at ose af inspiration og kreativitet. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver fantastisk,” siger RenĂ© Foli, der er uddannelsesdekan for Storytelling, design og business i VIA.

VIA har tradition for, at de kreative uddannelser bor dør om dør med den branche, de er en del af. Fx bor VIAs filmuddannelse MSP, Multiplatform, Storytelling and Production, i Filmbyen i Aarhus, og i Viborg bor animationsskolen side om side med byens stærke inkubationsmiljø for animatorer.

“Det er af afgørende betydning, at VIA positionerer sig stærkt indenfor de kreative fag, der samlet set rummet et stort vækstpotentiale til glæde for hele Danmark. VIA har den største klynge af kreative uddannelser i Danmark, og derfor skal vi selvfølgelig være med der, hvor de kreative brancher blomstrer. Det sikrer de studerendes faglige identitet, og det sikrer VIAs rekruttering og dermed den kompetente arbejdskraft, som brancherne har brug for,” fastslĂĄr RenĂ© Foli.

Aarhus styrker Herning

VIA udbyder mode- og livsstilsuddannelserne i både Herning og Aarhus, og uddannelserne har fokus på både design og business. De studerende tager de første to år af uddannelsen i Herning, og det skal de også gøre fremover. Derefter kan de vælge at blive i Herning de følgende halvandet år eller søge en af de specialeretninger, der bliver udbudt i Aarhus.

Harald Mikkelsen, rektor i VIA, er ikke bekymret for, at flytningen i Aarhus vil gøre det mindre attraktivt at læse i Herning. Snarere tvært imod.

“VIAs strategi er at fastholde et stærkt uddannelsesudbud i hele Region Midtjylland. Vi har i forvejen et meget attraktivt uddannelsesmiljø i Birk ved Herning. Vi ved, at de studerende er vilde med studiemiljøet der, sĂĄ min vurdering er, at det kun vil blive endnu mere attraktivt at søge ind pĂĄ vores mode- og livsstilsuddannelser i Herning med flytningen i Aarhus,” siger han.

Studerende udfordrer og udvikler

Det er entreprenør- og udviklingsfirmaet A. Enggaard, som står bag byggeriet på Sydhavnen, og der er lagt op til et stærkt felt af beboere, når indflytningen begynder i 2024. Udover en række andre aktører indenfor mode- og livsstilsfeltet, kommer bydelen til at huse organisationer, der arbejder med socialt udsatte. Der bliver opført to hoteller, en række restauranter og cafeer, flere bevægelses- og sundhedsfaciliteter samt en større klynge med fokus på kunst, spil og animation, hvor blandt andre Det Jyske Kunstakademi flytter ind.

“Allerede da vi tegnede de første streger til projektet, gik vi mĂĄlrettet efter at fĂĄ VIA med. Vi kunne godt tænke os en uddannelsesinstitution, der kunne arbejde sammen med alle de hubs, som vi skaber, og det kan VIA. Ikke kun indenfor mode- og livsstil, men ogsĂĄ pĂĄ det sociale omrĂĄde. De socialt udsatte er jo en del af Sydhavnen i dag, og det skal de ogsĂĄ være fremover, sĂĄ vi synes, det ville være et spændende match at fĂĄ VIA med ombord fra begyndelsen,” fortæller Peter Thorsgaard, der er salgs- og udviklingschef i A. Enggaard.

Samlet bliver der opført 89.000 etagekvadratmeter i Sydhavnen. Første spadestik bliver efter planen taget omkring marts næste år, og hele bydelen vil stå færdig i 2025. VIA flytter cirka 350 studerende fra Campus C i Ceresparken til Sydhavnen.

Yderligere kommentarer hos:

Rektor Harald Mikkelsen, VIA University College, mobil: 8755 1001, mail: hm@via.dk

Uddannelsesdekan René Foli, VIA University College, mobil: 8755 1447, mail: rfo@via.dk

Salgs- og udviklingschef Peter Thorsgaard, A. Enggaard, mobil: 61 63 83 90, mail: peter.t@enggaard.dk

Journalist Vivian A. Voldgaard, VIA University College, mobil: 8755 1436, mail: viav@via.dk

Illustration til brug for pressen:

VIA University College kommer til at bo i byggeriet bagest i billedet. Illustration: A. Enggaard

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/aarhusianske-designuddannelser-flytter-til-sydhavnen?releaseId=13600822

** OvenstĂĄende pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau pĂĄ vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu