ANNONCE

PRM / Ændrede rejsevejledninger pr. 1. oktober 2020

1. oktober 2020 16:07 | Af: Ritzau Info
 

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

I denne uge tilføjes Slovakiet (34,5) og San Marino (34,8) til listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at begge lande er over kriteriet om et nationalt smittetal på under 30 pr. 100.000 indbyggere pr. uge.

Inden for EU/Schengenlandene og UK fraråder Udenrigsministeriet således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Frankrig, Irland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederlandene, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovenien, Slovakiet, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig på grund af smittetallene.

Som følge af andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, så frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Estland, Finland, Letland, Litauen, Belgien, Irland, Island, Nederlandene, Storbritannien og Ungarn er i orange på grund af både højt smittetal og indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark. De ændrede rejsevejledninger fremgår af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag.

For så vidt angår indrejse i Danmark vil det fra lørdag den 3. oktober 2020 kl. 00.00 kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark for personer med bopæl i San Marino og Slovakiet, ligesom det er tilfældet for Andorra, Belgien, Frankrig, Irland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederlandene, Portugal, Rumænien, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig. Det betyder i forhold til indrejsereglerne, at de to lande fra dette tidspunkt anses for karantænelande. Læs mere om indrejsereglerne hos Rigspolitiet.

De tyske myndigheder har annonceret, at karantænekravene for indrejsende fra Region Hovedstaden skærpes fra d. 1. oktober og frem. Transit gennem Tyskland vil dog fortsat være tilladt. Det vil være op til den enkelte delstat, hvornår de skærpede krav gennemføres, men der er en forventning om, at det sker i løbet af første halvdel af oktober.Den præcise startdato for, og udmøntning af, karantænekravene vil kunne variere fra delstat til delstat. De nye tyske krav for indrejsende fra Region Hovedstaden medfører ikke ændringer i Udenrigsministeriets rejsevejledning for Tyskland, som fortsat er gul (vær ekstra forsigtig). Læs mere på den danske ambassades hjemmeside.

Belgien har nu tilføjet Region Nordjylland til listen over danske regioner, hvor der er krav om karantæne og test ved indrejse, hvilket også gælder for Region Hovedstaden. For øvrige danske regioner er det en anbefaling, men ikke et krav. Samtidig har Belgien skærpet kravene til et anerkendelsesværdigt formål til bl.a. tjenesterejser eller strengt nødvendige erhvervsrejser af kortere varighed. Læs mere på den danske ambassades hjemmeside.Belgien er orange, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes pga. et højt smittetal.

Ifølge modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande opfordres rejsende til at lade sig teste efter hjemkomst fra rejser til en region, hvor smittetallet stiger til 50 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge. Det omfatter i denne uge en region i Grækenland (de nordlige ægæiske øer, bl.a. Lesbos, Samos og Chios) og en region i Estland (Ida-Viru Maakond).

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på den relevante ambassades hjemmeside.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger for tredjelande opdateres på baggrund af EU’s liste over lande uden for EU- og Schengen-området, som det kan overvejes at åbne for, fordi de lever op til fastsatte COVID-19 kriterier for indrejse til EU. EU’s landeliste opdateres hver 14. dag. Resultatet af EU’s seneste gennemgang har ikke medført ændringer og der er således hverken tilføjet eller fjernet lande på listen. EU’s liste omfatter følgende lande: Australien, Canada, Georgien, Japan, New Zealand, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunesien og Uruguay. Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger for landene på EU’s liste er dog fortsat orange, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

Alle Udenrigsministeriets rejsevejledninger kan findes på um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/aendrede-rejsevejledninger-pr-1-oktober-2020?releaseId=13601210

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu